Megjött a tél és vele együtt a munkahelyek is megteltek tüsszögő, köpködő, köhögő kollégákkal. Mindannyian szeretnénk elkerülni ezeket a kellemetlen betegségeket, ezért nézzük meg, hogyan tarthatjuk távol magunktól a vírusokat és baktériumokat.

A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogyan kapja el a téli fertőző betegségeket, pedig a kórokozók szervezetünkbe kerülésének útja nagyon egyszerű. 

Egy 249 fő bevonásával készült kutatás azt mutatta, hogy óránként átlagosan 3,3 alkalommal érintünk meg olyan tárgyakat, amelyeken hemzsegnek a vírusok és baktériumok. 

A probléma azonban csak ezt követően jelentkezik: óránként ugyanis átlagosan 3,6 alkalommal érintjük meg az arcunkat, orrunkat és szájunkat, szabad utat nyitva ezzel a fertőzéseknek. 

Egy átlagos munkanapon tehát kb. 26-szor érünk hozzá kezünkkel fertőzött dolgokhoz, majd ez után 30-szor érintjük meg arcunkat. 

hands.jpg

Az influenza és egyéb fertőző betegségek megelőzésének tehát egyik legjobb módszere a rendszeres kézmosás, kézfertőtlenítők használata, valamint arcunk megérintésének kerülése. Aki pedig megbetegedett, azzal segít legjobban magán, ill. másokon, ha otthon marad, nem megy közösségbe, amíg meg nem gyógyul.

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen csökkenthetjük a fertőzés veszélyét!

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!