Sokan kimondva, kimondatlanul idegenkednek a kolosztrumtól, mivel attól tartanak, hogy egy idegen állat (szarvasmarha) immunglobulinjai szájon át bevéve valamilyen nem kívánatos mellékhatással járhatnak.

A félelem abból a hitből táplálkozik, hogy az ember és a tehén annyira különbözik egymástól, hogy nyilván ez az immunglobulinjaikban is megmutatkozik.

Az alapvető tévedés azonban ott van, hogy az ember és a szarvasmarha genetikai állományának több mint 80%-a TELJESEN AZONOS!

De az elmélet helyet nézzük a tényeket. Minden ötezredik ember olyan betegségben szenved, melynek az a lényege, hogy az antitrombin alfa fehérje hiányzik a szervezetéből, ezért ezeknek a betegeknek a vére kórosan alvadékony, és ennek következtében élethosszig tartó véralvadás gátló kezelésre szorulnak.

Ha azonban közülük valaki megbetegszik és műtétre szorul, az alvadás gátló adását fel kell függeszteni és helyette az antitrombin alfa szükségletét infúzióval kell pótolni.

Ezt idáig emberi vérkészítményekből vonták ki, ami nagyon drága és alacsony hatékonyságú eljárás volt.

Kiderült azonban, hogy a kecsketej is tartalmazza az antitrombin alfát, MELYNEK SZERKEZETE HAJSZÁL PONTOSAN MEGEGYEZIK az emberi vérből kivont antitrombin alfával. A különbség csupán annyi, hogy 150 kecskéből álló állomány képes annyi antitrombin alfát termelni, ami egy háromszáz millió lakosságú ország teljes igényét kielégíti.

Az anyagot nem szájon át, hanem infúzióban adják, a készítmény három éve forgalomban van ATryn néven.

Úgyhogy ne tessék félni a kolosztrumtól, mert nincs rá semmi ok. Sőt, ha lenne sertés kolosztrumunk is, akkor a H1N1 influenzától sem kellene félnünk, mert mint tudjuk ez a törzs a sertésekből jött át az emberekbe, de a sertések egyáltalán nem betegek, tehát az ő anitestjeik és kolosztrumuk tökéletesen megvédi őket, és megvédene minket is ez ellen a vírus ellen. A sertések genetikai állománya egyébként még közelebb áll hozzánk, mint a szarvasmarháké.

Hamarosan ennél furább dolgokat is meg kell majd szoknunk.

Ma már pl. dohány növénnyel termeltetik a hepatitis B vírus elleni vakcinát, kanyaró elleni vakcinát termeltetnek salátában, és veszettség elleni vakcinát termeltetnek burgonyában és paradicsomban. Bizonyos rizsfajtákkal pedig anyatej fehérjéket termeltetnek, tehát a colostrum ellenzők véleménye már mosolyt sem érdemel.

Kolosztrum - Kolosztrum

Super Colostrum - Super Colostrum

{$up_uri}cow.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!