Bár az influenzaszezon még távol van, új kutatások azt mutatják, hogy az influenza elleni védőoltás megakadályozhatja még a szívinfarktus kialakulását is.

Miért adassam be az influenza elleni védőoltást?

Bárki kaphat influenza elleni védőoltást, de vannak bizonyos magas kockázatú csoportok, akik prioritást élveznek. Ezek a 65 év feletti krónikus szív-, tüdő-, vese-, vagy cukorbetegségben szenvedő betegek. Másoknak általában fizetni kell a vakcináért.

Mi található az influenza elleni védőoltásban?

A vakcina az influenza inaktivált részecskéit tartalmazza. Ezek arra ösztönzik az immunrendszert, hogy azt higgye, jelen van a vírus a szervezetben, azért létrehoz olyan antitesteket, amelyek megfékezik a betegséget, amikor megfertőződik a szervezet a valódi influenzával. A vakcina minden évben az aktuális influenza törzs ellen nyújt védelmet.

Megkaphatják-e az oltást cukorbeteg gyerekek?

Igen. Minden krónikus betegségben szenvedő és gyenge immunrendszerrel rendelkező gyereknek meg kellene kapnia a védőoltást.

Mikor adassam be az oltást?

Lehetőleg minél előbb. Legkorábban általában a tél kezdetén lehet kapni, éppen azért, hogy védelmet nyújtson az influenzaszezonban.

Mennyi idő alatt hat a vakcina?

Két hét kell a szervezetnek, amíg elkezd antitesteket gyártani.

Megvéd más fertőzésekkel szemben is?

Nem, a vakcina az aktuális influenza törzs ellen véd. Az antitestek nagyon speciálisak és az aktuális influenzatörzzsel szembeni védelemre vannak kifejlesztve. Ha a vírus eltér attól, amit az ellenanyagok felismernek, akkor nem képesek aktív védelmet nyújtani.

Hogyan védhet az influenza elleni oltás a szívroham ellen?

Egy nem rég publikált tanulmány szerint az emberek nagy része fenyegetett, hogy szívrohamot kap influenzafertőzés után, valószínűleg azért, mert az influenza vírus az általa okozott gyulladás révén negatívan érinti az ereket a szívben. Rájöttek, hogy a vakcina megakadályozhatja az influenzát követő szívrohamot.

De megfelelő antitest válaszhoz kettő tényező szükséges. Az egyik a védőoltás, amiről eddig írtam, míg a másik az immunrendszer. Ha az immunrendszer gyengén működik, akkor a védőoltás nem provokál ki elégséges immunválaszt és hatása az oltásnak nem érvényesülhet.

Ezért az immunrendszer működését támogatni kel a jól bevált módokon. C-vitaminnal: 1000mg/nap, D-vitaminnal: 1-2000NE/nap, lúgosítással: Super Greens , 49 gyógynövény keveréke, kolosztrummal: antitestekben dús előtej, stb.

C-VITAMIN

{$up_uri}cvit.jpgD-VITAMIN

{$up_uri}dvit.jpgBÉTA-GLÜKÁN

{$up_uri}betagluk.jpgCOLOSTRUM

{$up_uri}col.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!