A Matuzalem növényi eredetű flavonoid komplex, a terméket világszabadalom védi. A Matuzalem kifejlesztője, Mr. Jan Kerestes Jr. 2009. április 24-én WIPO díjat kapott.

A WIPO (Szellemi Tulajdon Világszervezete) az ENSZ egyik szakosított szervezete, 1967-ben hozták létre, hogy ösztönözzék a kreatív tevékenységet, és támogassák a szellemi tulajdon védelmét az egész világon.

Antioxidánsok

Régóta tudjuk, hogy az antioxidánsok szerepe a szervezet normális, egészséges működésében rendkívül fontos. Amerikai kutatók azt feltételezik, hogy a szervezet akár 20%-kal tovább élhet természetes antioxidánsok bevitelével. Szisztematikus alkalmazásukkal akár 100 évre növelhető az átlagos élettartam.

Az öregedésért a szabad gyököknek nevezett, magas reakciókészséggel rendelkező molekulák a felelősek. A szabad gyökök meglehetősen instabil anyagok, ezért előszeretettel kötődnek más molekulákhoz, gyakran a sejtek bizonyos részeihez, s ezzel komoly rombolást végeznek a sejtben. Ezt nevezzük oxidatív stressznek. Az egészséges szervezetben dolgoznak olyan védelmi mechanizmusok, melyek képesek megakadályozni a szabad gyökök rombolását, bizonyos enzimek hozzákötődnek az instabil szabad gyökökhöz, s ezáltal semlegesítik azokat.

Sok kutatás valószínűsíti, hogy a szabad gyököknek komoly szerepük van bizonyos betegségek kialakulásában: szív és érrendszeri betegségek, rák, stb.

Szabad gyökök folyamatosan képződnek szervezetünkben, de negatív külső tényezők hatására felszaporodhatnak.

Egereken végzett kísérletek azt mutatták, hogy a szabad gyök fogó enzimekkel túltáplált egerek 20%-kal tovább éltek.

Az emberi szervezetben a szabad gyökök semlegesítéséért a SOD (szuperoxid diszmutáz enzim) felelős.

A MATUZALEM SOD aktivitása mérések szerint minimum 67%!

Mutációk

Egy másik kutatás arra mutatott rá, hogy a rendszeres testmozgás hiánya, valamint a túlsúly mutációt (elváltozást) okoz a mitokondriumokban. Ez programozott sejthalálhoz, appoptózishoz vezet, s a sejt élettartamának jelentős megrövidülését okozza. Egerekben végzett kísérletek azt mutatták, hogy a mutációk mesterséges felszaporításának hatására a kísérleti egerek élettartama 1/3-ára csökkent.

A MATUZALEM hatóanyagai révén képes a mitokondriális DNS mutációjának részbeni kivédésére.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!