A rák, a szív-, és érrendszeri megbetegedések és a cukorbetegség jelentik az orvostudomány legnagyobb kihívásait napjainkban. Évente 12 millió új rákos megbetegedést diagnosztizálnak világszerte, ez a szám 20%-kal nőtt az elmúlt évtizedben. Csak az USA-ban évente 1,4 millió új rákbeteg lesz, és belőlük 600 ezer már az első évben meg fog halni. A legfélelmetesebb a tüdőrák, ami kb. 170 ezer ember halálát okozza évente, míg a 230 ezer prosztata rákos betegből kb. 30 ezren vesztik majd életüket. 200 ezer nő betegszik meg emlő rákban és 40 ezren vesztik életüket e betegség miatt.

Forrás: World Cancer Research Fund

Ezek a döbbenetes adatok annak ellenére nem javulnak, hogy egyébként a rákbetegek öt éves túlélési rátája az elmúlt negyven évben 50%-ról 75%-ra nőtt (sajnos ilyen pontos hazai adataink nincsenek).

Szakemberek szerint az évi 12 millió új rákos betegségből 2,8 milliót a nem megfelelő táplálkozás, a túlsúly és a mozgás hiánya okoz.

Így a megelőzhető rosszindulatú daganatos betegségek száma az elmúlt 10 évben rohamosan nőtt. Ehhez hozzájárult, hogy modern világunkban a lakosság jóval nagyobb hányada túlsúlyos vagy elhízott, mint korábban és ez a tendencia máig töretlen.

A WHO szerint jelenleg a vezető rákos megbetegedések (éves új esetszám tekintetében) a következők: mellrák, tüdőrák, vastagbélrák, prosztatarák, bőrrák (melanoma), Non-Hodkin limfoma, húgyhólyagrák, veserák, nyelőcsőrák, hasnyálmirigyrák.

Az alapvető problémát az jelenti, hogy napjainkban az emberek egyre egészségtelenebbül élnek, rengeteg mesterséges ételt, cukros üdítőt, kávét és alkoholt fogyasztanak, minimális mozgás és sok-sok stressz mellett. cancercell.jpg

Az ember pedig nem erre lett „kitalálva”, az emberi szervezet az elmúlt pár évben képtelen volt adaptálódni ehhez a felgyorsult és feje tetejére állított világhoz. Pedig jól tudjuk (szintén amerikai adatokból), hogy a rendszeres testmozgás is nagyon jelentős mértékben képes csökkenteni a vastagbél rákok gyakoriságát. Ha még ehhez normális étrend is társulna…!!!

A legjobb, amit tehetünk, ha nem engedjük, hogy ez a „mű világ” beszippantson minket, és visszanyúlunk a természethez. 

Az amerikai MegaFood vállalat éppen azért jött létre, hogy ellensúlyozza modern és sokszor káros életvitelünket, azokkal a természetes alapanyagokkal, melyek közvetlenül a természetből származnak.

A MegaFood termékek összetevőit olyan bio farmokon termelik, ahol a zöldségek és gyümölcsök garantáltan vegyszermentesen teremnek. A szabadalmaztatott, speciális gyártási eljárás során az összetevők nem vesztik el azokat a fontos tápanyagokat, melyekre szervezetünknek szüksége van.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!