Évezredekig szilárdan tartotta magát a tévhit, hogy vasból nem lehet hajót építeni, mert a vas nehezebb, mint a víz, következésképpen a vasból készült hajó a vízben elsüllyed.

Ma már senki nem vesz komolyan ilyen érvelést. A repülésről híres matematikusok bizonyították be régebben hogy lehetetlen, miközben a madarak százezrei repültek vígan, de ez az apróság cseppet sem zavarta őket.

{$up_uri}Piros-Medicina/containership.jpgMa ugyan erre a szintre jutott el az orvostudomány is. A kemoterápia alatt sok orvos tiltja a vitaminokat, antioxidánsokat, mondván, ez nem lesz jó, hiszen a kemoterápiás szereink döntő része és a sugárterápia is azon alapul, hogy oxidatív stresszt idéz elő a sejtekben, ezért bennük rengeteg szabad gyök keletkezik, ergo a vitaminok az ilyen betegekben nem kívánatosak, mert gyengítik a kemo jótékony hatását.

A fahajó vashajó tipikus esete. Ezt a neoprimitív megközelítést végleg sutba kell dobnunk. A ráksejtek a kemoterápia során alkalmazott sejtmérgekkel szemben nagyon hatékony védekezést fejlesztettek ki. Bonyolult pumpa mechanizmusok révén képesek a másodperc tört része alatt a sejtekből kipumpálni az oda nem való anyagokat, amit olyan tökélyre fejlesztettek, hogy ma már sok olyan ráksejt vonal létezik, amik citosztatikummal dúsított táptalajon vidáman tenyésznek.

Ezért hát a rákbetegek cseppet se féljenek a C vitamintól, melyből pl. egy macska napi 10g-ot szintetizál magának, de mi emberek erre képtelenek vagyunk (bár vannak egyes állítások, hogy bizonyos emberek mégis csak képesek saját C-vitamin szintézisre, de ez ma még erősen vitatott). Nem kell félni a kemo alatt a szeléntől sem, a B vitaminok sem hizlalják a rákot, viszont a kemo okozta toxikus neuropathiákat kivédheti. Ha a se. kalcium nem magas, kell a D3 vitamin, mint egy falat kenyér (napi 2OOONE), kellenek a nyomelemek, a polifenolok, a resveratrol, a növényi rostok stb. Kellenek a zöld növények, de ilyenkor nem könnyű eleget enni belőlük, ezért jó a Super Greens 49 gyógynövényből álló mikronizált növénykeveréke, ami vizes oldatban könnyen elkortyolgatható, valamint szükségesek az omega zsírsavak (3-6-9) is.

Bizony, a vashajók úsznak, a repülőgépek repülnek, a madarak szállnak. Elmúlt a középkor!
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!