A vastagbélrák egy súlyos betegség, mely évente több százezer embert támad meg világszerte. Ennek orvoslására a legtöbb beteg fájdalmas műtéten és kemoterápián/sugárkezelésen esik át. Ez is egyike az olyan rákos megbetegedéseknek, melyek semmilyen jelet vagy tünetet nem mutatnak a betegség korai szakaszában és hosszú ideig észrevétlenül növekednek.
Az 50 év felettiek, a cukorbetegek és inzulin rezisztenciában szenvedők, a dohányosok, kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztók mind magas kockázatnak vannak kitéve. A rossz táplálkozás és a feldolgozott, tápanyagszegény élelmiszerek megkönnyítik a rákos megbetegedések kialakulását.
A rák megelőzése már önmagában is bonyolult tudomány, keveset tudunk arról (legalábbis a konvencionális módon), hogyan kell hatékonyan megelőzni a vastagbélrák kialakulását.
Bár még mindig ködös képet fest a téma, egy fénysugár képes áthatolni a rákmegelőzés megértésének mély homályán: az egészséges étrend és életmód a megértés hajóját irányító világítótorony. Egy folyamatban lévő kutatás egy új fegyvert ajánl a rák elleni küzdelemben és az veszélyes, rosszindulatú daganatok megelőzésében: az antioxidáns likopint.
Lépéseket tehetünk a vastagbélrák megelőzése érdekében. A testmozgás segít csökkenteni a vastagbél falára lerakódott hulladék mennyiségét; a zöldség, gyümölcs és a teljes kiőrlésű élelmiszerek, egészséges, természetes zsírok fogyasztása mind jó és szükséges lépései a rák megelőzésének. A likopinban gazdag ételek fogyasztása egy másik hatásos lépés lehet a rák kialakulásának megakadályozására.
Ez a nagy nyilvánosságnak örvendő tápanyag régóta ismert a prosztatarák elleni szerepéről, azonban más rákfajták ellen is dokumentálták hatékonyságát, beleértve a vastagbélrákot. A Kínai Orvostudományi Egyetem kutatói által végzett vizsgálatban a likopinról kimutatták, hogy gátolja a bélrák sejtek burjánzását. Ezt egy fontos jelátviteli út elnyomásával éri el, mely a rákos sejtek növekedését és túlélését teszi lehetővé. Ennek a tevékenységnek a korlátozása lehetséges módja lehet egyes rákfajták megelőzésének, ez az antioxidáns új utat mutat a rákkutatásban, ami megkönnyítheti a rákmegelőzést a jövőben.
A likopin egy vörös pigment, ami a paradicsomban és más hasonló színű zöldségben és gyümölcsben található meg. Sokan tudják, hogy bőségesen fellelhető a paradicsomban, de kiváló forrása a görögdinnye, guava, grapefruit és alapvetően minden gyümölcs és zöldség, ami vöröses/rózsaszín árnyalatú.
A likopin messzemenő képességgel bír a rák megelőzésében, valamint olyan degeneratív betegségek megakadályozásában, mint amilyenek a szívbetegségek. Egy korábbi kutatás a nők likopin szintjét vizsgálta és megállapította, hogy a magasabb likopin szinttel rendelkezőknél kisebb eséllyel alakul ki méhnyak rák.
Összességében tehát a likopin antioxidáns vegyület nagyon ígéretes tulajdonságokkal rendelkezik, ami nem csak a végbélrák, de számos egyéb betegség és rendellenesség esetében is segítséget nyújthat a megelőzés és gyógyulás terén.
 drtihanyi
                  drtihanyi dr. Tihanyi László
                     dr. Tihanyi László
                   
    
                Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db
   Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db
    Super Cordyceps gyógygomba tabletta, 120db
   Super Cordyceps gyógygomba tabletta, 120db
    Super Chaga gyógygomba tabletta, 120db
   Super Chaga gyógygomba tabletta, 120db
    dr. Tihanyi László weboldala
   dr. Tihanyi László weboldala