A paradicsom rendszeres fogyasztása csökkentheti a rák, a csontritkulás és a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulási esélyét.

Forrás: American Journal of Lifestyle Medicine

Ráadásul a jó hír az, hogy a sütés és főzés nem csorbítja a paradicsom ezen fantasztikus hatásait, sőt, egyes kutatók azt állítják, hogy a paradicsom főzve még hatásosabb, mint nyersen.

Amerikai kutatók szerint a paradicsom a likopin nevű antioxidáns leggazdagabb forrása, ami ráadásul hő stabil, sőt, hő hatására fokozódik hatása.

 


https://drtihanyi.hu/uploads/Piros-Medicina/tomatoe6.jpg

 


A likopin fontos szerepet játszik a krónikus gyulladásos folyamatok és a vérrögök kialakulásának megelőzésében.

Ráadásul erős kapcsolatot találtak a paradicsom és a prosztatarák, csontritkulás és szívbetegségek alacsonyabb előfordulása között.

Érdemes tehát rendszeresen paradicsomot fogyasztani, akár nyersen, akár sütve-főzve, ha pedig az évszak miatt nem jutunk hozzá friss paradicsomhoz, akkor érdemes Vitality Drinket fogyasztani, mely több értékes zöldség és gyümölcs sűrítménye mellett paradicsom sűrítményt is tartalmaz.

 

 

 

https://drtihanyi.hu/uploads/webshop/vitalitydrink.jpg

 

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!