A paradicsom rendszeres fogyasztása csökkentheti a rák, a csontritkulás és a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulási esélyét.
Forrás: American Journal of Lifestyle Medicine
Ráadásul a jó hír az, hogy a sütés és főzés nem csorbítja a paradicsom ezen fantasztikus hatásait, sőt, egyes kutatók azt állítják, hogy a paradicsom főzve még hatásosabb, mint nyersen.
Amerikai kutatók szerint a paradicsom a likopin nevű antioxidáns leggazdagabb forrása, ami ráadásul hő stabil, sőt, hő hatására fokozódik hatása.
A likopin fontos szerepet játszik a krónikus gyulladásos folyamatok és a vérrögök kialakulásának megelőzésében.
Ráadásul erős kapcsolatot találtak a paradicsom és a prosztatarák, csontritkulás és szívbetegségek alacsonyabb előfordulása között.
Érdemes tehát rendszeresen paradicsomot fogyasztani, akár nyersen, akár sütve-főzve, ha pedig az évszak miatt nem jutunk hozzá friss paradicsomhoz, akkor érdemes Vitality Drinket fogyasztani, mely több értékes zöldség és gyümölcs sűrítménye mellett paradicsom sűrítményt is tartalmaz.