A paradicsom rendszeres fogyasztása csökkentheti a rák, a csontritkulás és a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulási esélyét.
Forrás: American Journal of Lifestyle Medicine
Ráadásul a jó hír az, hogy a sütés és főzés nem csorbítja a paradicsom ezen fantasztikus hatásait, sőt, egyes kutatók azt állítják, hogy a paradicsom főzve még hatásosabb, mint nyersen.
Amerikai kutatók szerint a paradicsom a likopin nevű antioxidáns leggazdagabb forrása, ami ráadásul hő stabil, sőt, hő hatására fokozódik hatása.

A likopin fontos szerepet játszik a krónikus gyulladásos folyamatok és a vérrögök kialakulásának megelőzésében. 
Ráadásul erős kapcsolatot találtak a paradicsom és a prosztatarák, csontritkulás és szívbetegségek alacsonyabb előfordulása között.
Érdemes tehát rendszeresen paradicsomot fogyasztani, akár nyersen, akár sütve-főzve, ha pedig az évszak miatt nem jutunk hozzá friss paradicsomhoz, akkor érdemes Vitality Drinket fogyasztani, mely több értékes zöldség és gyümölcs sűrítménye mellett paradicsom sűrítményt is tartalmaz.
 drtihanyi
                  drtihanyi dr. Tihanyi László
                     dr. Tihanyi László
                  
 
    
                Csodálatos paradicsom
   Csodálatos paradicsom