A rosszindulatú daganatos betegek kezelésének az egyik legsúlyosabb, máig megoldatlan problémáját az áttétek képződése jelenti. Jelenleg alkalmazott gyógyszer kombinációink külön-külön is, de kombinációban - bár hatásuk fokozható - mellékhatásaik miatt tartós, éveken át történő folyamatos adásuk az esetek többségében szóba sem jöhet.

Pedig ez nagyon fontos lenne, mivel mindig maradnak túlélő sejtek egy-egy sorozat kemo után, és ezekből újból és újból kiújulhat a betegség.

Sajnos az immunrendszer is az idő előre haladtával fokozatosan, de biztosan veszít a hatékonyságából, az immungátlás egyre jobban kimutatható, így a daganatsejttel szemben az immunválasz hatékonysága egyre jobban csökken.

Tehát végleges gyógyulás az estek nagy részében nem várható, ha nem fejlesztünk ki olyan készítményeket, amik tartósan adhatók, mert a mellékhatásaik nem súlyosak, a hatékonyságukat hosszú időn át is megőrzik, és nem károsítják az amúgy is jelentős nyomás alatt álló immunrendszert.
MA MÉG ILYEN KÉSZÍTMÉNYEKKEL EGYÁLTALÁN NEM RENDELKEZÜNK!

Viszont rendelkezünk olyan étrend-kiegészítőkkel (lila kukoricán nevelt ganoderma lucidum, kínai hernyógomba, maitake - bokrosgomba kivonat, Matuzalem-epigallocatechin szulfát tartalmú fekete tea esszencia, koffein nélkül), amik tartósan, akár éveken át folyamatosan szedhetők, és mindegyikről bőséges irodalmi hivatkozás lelhető fel abban a vonatkozásban, hogy rendelkeznek valamilyen mértékű daganatsejt gátló hatással.

Ebből tehát nyilvánvalóan következik, hogy ezek a készítmények nem a kemoterápia helyett, hanem az után adhatók, akár kombinációban is és éveken át, megszakítás nélkül. Ezeket a szereket a kemoprevenciós szerek előfutárainak tekinthetjük.

A másik, szintén megoldatlan probléma a tumoros cachexia (drámai fogyás és kórós zsírszövet lebomlás), amit semmiféle erőltetett táplálással ma még kivédeni nem lehet. Arról van szó, hogy a tumor sejtek olyan fehérjéket termelnek, amik az izmokban lévő mitokondriumokban szétkapcsolják az oxidációt a foszforilációtól, ezáltal nem keletkeznek nagy energiájú molekulák, amiknek a hiányában az izomsejtek elhalnak. A zsírsejtek vonatkozásában pedig lipid mobilizációs fehérjéket termel, ami a zsírsejtekben lévő zsírok fokozott lebomlását indukálják.

Végül, de nem utolsó sorban az is szerepet játszik a folyamatban, hogy a daganatsejt, mint abszolút parazita, csak tejsavig bontja a cukrokat és ebből csak nagyon kevés energiát nyer, a többit az ép szövetektől rabolja el .

Itt lehet szerepe az esszenciális zsírsavak és a rövid szénláncú zsírsavak bevitelének (olíva olaj, omega 3 zsírsavak), ill. magas vitamin és ásványi anyag tartalmú gyógyitalok (pl. Green Magma - árpacsíra kivonat, kókusztej), ásványi sók bőséges bevitele, Himalája só, kendermag protein és borsó protein kivonat.

Az immunrendszerre jótékonyan hat a természetes C-vitamin és napi 1-2000 NE D3 vitamin rendszeres fogyasztása is. Küzdeni muszáj, ahogy a mondás tartja: azzal, amid van, ott ahol vagy és akkor, amikor csak lehet.

Ganoderma

http://gyogygombak.drtihanyi.hu/uploads/gano.jpg


Cordyceps

http://gyogygombak.drtihanyi.hu/uploads/cordy.jpg


MegaFood Maitake gyógygomba

http://gyogygombak.drtihanyi.hu/uploads/is3.jpg


Maitake

http://gyogygombak.drtihanyi.hu/uploads/beta.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!