A Rochester Egytem kutatói (USA) legutóbb arról számoltak be, hogy a zöld tea egyik komponense, az epigallokatechin-galleát (EGCG) egy bizonyos, eddig nehezen kezelhető leukémia féleségben, a krónikus limfoid leukémiában kifejezetten hatásosnak bizonyult.

Ez a leukémia féleség főleg az időskorú, 65 év feletti korosztály egyik betegsége és bár a betegség általában hosszadalmas lefolyású, de lényegében még ma is gyógyíthatatlan.

Furcsa paradoxona az életnek, hogy ennél sokkal agresszívebb és kezelés nélkül akár pár hét alatt is halálhoz vezető limfoma típusok egy nagy része mára már teljesen meggyógyítható, míg az egyébként elhúzódóbb lefolyású, korábban ezért sokkal jobb indulatúnak tartott, alacsony malignitású limfomák, melyek közé a krónikus limfoid leukémia is tartozik, nem jól reagálnak sem a kemoterápiára sem a kemoterápiával kombinált immunterápiára.

Ezért is figyelemre méltó, hogy legalább is laboratóriumi körülmények között ilyen kiváló hatású a zöld tea egyik komponense. Persze a zöld te sok más anyagot is tartalmaz, nem fogyasztható korlátlanul, a szokványos teafogyasztás mellett pedig nem lehet elég EGCG-t bevinni.

Van azonban egy 2009-ben WIPO-díjat elnyert étrend-kiegészítő termék, a MATUZALEM, ami az EGCG-t kiemelkedően magas koncentrációban tartalmazza.

Napi egy dl az ajánlott fogyasztása, leginkább vacsora után. A teában található serkentő anyagokat nem tartalmazza, így nem okoz szívritmuszavart és az éjszakai pihenést sem zavarja meg.

A MATUZALEM egyébként fekete teából kivont komponenseket tartalmaz, a készítményt világszabadalom védi. Kifejlesztője prof. Jan Keresztes, akinek érdeklődése már a rochesteri tudósokat jóval megelőzve a katechinek, epikatechinek, epigallokatechinek felé fordult és ennek a munkának az eredménye lett a MATUZALEM nevű készítmény, ami szerencsére nálunk is kapható, mert a létező összes engedéllyel rendelkezik, ami a betegek érdekében szükséges.

{$up_uri}matu.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!