A növények több ezer értékes vegyületet tartalmaznak, melyekről az utóbbi években tudtuk meg, hogy olyan krónikus betegségekkel szemben fejtenek ki jótékony hatást, mint a szívbetegségek, cukorbetegség, agyvérzés, szellemi leépülés vagy éppen a rák. Természetesen még sok ezer vegyületet nem is ismerünk, de tudjuk, hogy a gyulladáscsökkentő, antioxidáns, anyagcsere javító növényi komponensek egymás hatását erősítve fejtenek ki hatást szervezetünkben.

A Washington State University kutatói tanulmányukban 40 olyan növényi alapú összetevőről (aminosavak, D-vitamin, ginzeng kivonat, likopin, kurkumin, gránátalma lé, halolaj, stb.) írnak, melyek bizonyos gének aktiválásával lassítják a rákos daganatok növekedését. Az írásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen a legtöbb esetben a rák terjedése, az áttétek kialakulása teszi halálossá a rosszindulatú megbetegedéseket.

Éppen ezért a megfelelő, egészséges táplálkozásnak komoly szerepe lehet a rák megelőzésében és kezelésében.

Minden egyes természetes összetevő epigenetikus elv alapján működik, fel, illetve lekapcsolják a metasztázis szupresszor géneket. Ez a mechanizmus pedig annak függvénye, hogy mit fogyasztunk.
Kutatók szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg minél többet és több félét.

frutveg.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!