A növények több ezer értékes vegyületet tartalmaznak, melyekről az utóbbi években tudtuk meg, hogy olyan krónikus betegségekkel szemben fejtenek ki jótékony hatást, mint a szívbetegségek, cukorbetegség, agyvérzés, szellemi leépülés vagy éppen a rák. Természetesen még sok ezer vegyületet nem is ismerünk, de tudjuk, hogy a gyulladáscsökkentő, antioxidáns, anyagcsere javító növényi komponensek egymás hatását erősítve fejtenek ki hatást szervezetünkben.
Éppen ezért a megfelelő, egészséges táplálkozásnak komoly szerepe lehet a rák megelőzésében és kezelésében.
Minden egyes természetes összetevő epigenetikus elv alapján működik, fel, illetve lekapcsolják a metasztázis szupresszor géneket. Ez a mechanizmus pedig annak függvénye, hogy mit fogyasztunk.
Kutatók szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg minél többet és több félét.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!