Egy kevés olíva olaj minden nap védelmet nyújthat a mellrákkal szemben, állítják spanyol kutatók. Kutatásuk során azt találták, hogy az olíva olajban gazdag étrend segíthet megelőzni bizonyos rákos daganatok kialakulását.

A vizsgálatot egyelőre patkányokon végezték el, és azt tapasztalták, hogy az olíva olaj képes blokkolni egy olyan gén működését, mely a mellrák növekedését ösztönzi. Az olíva olaj, mely a mediterrán diéta szerves része, egy olyan fehérjét is kikapcsol, melyre a rákos daganatoknak szükségük van az életben maradáshoz.

De ha mindez még nem lenne elég, az olíva olaj védi a sejtek DNS-ét a károsodástól, mely szintén rákos betegségek kialakulásához vezethet.

dr. Eduard Escrich, a kutatás vezetője napi kb. 10 teáskanál, 50ml minőségi, extra szűz olíva olaj fogyasztását javasolja. A hosszú távú fogyasztás vezethet eredményhez.

Egy másik spanyol kutatás szerint az olíva olaj képes egy olyan gén működését blokkolni, mely szív-, és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet.

Úgy tűnik tehát, hogy a két kutatás még inkább alátámasztja a mediterrán diéta egészség megőrző hatását. A mediterrán diéta lényege a sok gyümölcs, zöldség, olíva olaj, és magvak fogyasztásában rejlik, miközben kerüli a tejtermékeket és a vörös húsokat. A mediterrán diéta része a mérsékelt vörösbor fogyasztás is. A világ legnagyobb olíva olaj fogyasztói egyébként a görögök.

A mediterrán diéta elemei egyébként nagyban hasonlítanak a lúgosító életmódhoz.

Tény, hogy a mediterrán országokban az infarktus gyakorisága csak egy negyede az angol, norvég, stb. országok lakóiéhoz képest, miközben a koleszterin értékeik magasabbak, mint fenn északon. Mivel ésszerű magyarázatot nem leltek, elnevezték mediterrán paradoxonnak.

Ennek a cikknek is az az üzenete: nincs itt semmiféle paradoxon. A több olíva olaj, a sok zöldség és gyümölcs - ennyi a paradoxon. Dr. Young, mikor 49 zöld növényből előállította a Super Greenst, jó helyen kutakodott. Néha a paradoxonok nagyon egyszerűek, ha képesek vagyunk előítéleteinktől megszabadulni.

Ganoderma

http://gyogygombak.drtihanyi.hu/uploads/gano.jpg


Cordyceps

http://gyogygombak.drtihanyi.hu/uploads/cordy.jpg


MegaFood Maitake gyógygomba

http://gyogygombak.drtihanyi.hu/uploads/is3.jpg


Maitake

http://gyogygombak.drtihanyi.hu/uploads/beta.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!