Egy kevés olíva olaj minden nap védelmet nyújthat a mellrákkal szemben, állítják spanyol kutatók. Kutatásuk során azt találták, hogy az olíva olajban gazdag étrend segíthet megelőzni bizonyos rákos daganatok kialakulását.
De ha mindez még nem lenne elég, az olíva olaj védi a sejtek DNS-ét a károsodástól, mely szintén rákos betegségek kialakulásához vezethet.
dr. Eduard Escrich, a kutatás vezetője napi kb. 10 teáskanál, 50ml minőségi, extra szűz olíva olaj fogyasztását javasolja. A hosszú távú fogyasztás vezethet eredményhez.
Egy másik spanyol kutatás szerint az olíva olaj képes egy olyan gén működését blokkolni, mely szív-, és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet.
Úgy tűnik tehát, hogy a két kutatás még inkább alátámasztja a mediterrán diéta egészség megőrző hatását. A mediterrán diéta lényege a sok gyümölcs, zöldség, olíva olaj, és magvak fogyasztásában rejlik, miközben kerüli a tejtermékeket és a vörös húsokat. A mediterrán diéta része a mérsékelt vörösbor fogyasztás is. A világ legnagyobb olíva olaj fogyasztói egyébként a görögök.
A mediterrán diéta elemei egyébként nagyban hasonlítanak a lúgosító életmódhoz.
Tény, hogy a mediterrán országokban az infarktus gyakorisága csak egy negyede az angol, norvég, stb. országok lakóiéhoz képest, miközben a koleszterin értékeik magasabbak, mint fenn északon. Mivel ésszerű magyarázatot nem leltek, elnevezték mediterrán paradoxonnak.
Ennek a cikknek is az az üzenete: nincs itt semmiféle paradoxon. A több olíva olaj, a sok zöldség és gyümölcs - ennyi a paradoxon. Dr. Young, mikor 49 zöld növényből előállította a Super Greenst, jó helyen kutakodott. Néha a paradoxonok nagyon egyszerűek, ha képesek vagyunk előítéleteinktől megszabadulni.
Ganoderma
Cordyceps
MegaFood Maitake gyógygomba
Maitake
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!