A prosztatarák egyre nagyobb arányban fordul elő modern társadalmunkban, az emberek többsége nem szívesen beszél róla, pedig Európában óránként átlagosan 8 ember hal meg ebben a betegségben.

Kapcsolódó tanulmányok:

Prosztata rák

Prosztatarák II.

Mint minden betegségnél, a prosztatarák esetében is a legfontosabb a megelőzés.

Most nézzük meg, mit tehetünk, milyen készítmények állnak rendelkezésünkre?

Változtatás az étkezési szokásokon

Nagyon fontos, hogy az étkezés területén betartsunk néhány szabályt. Kerüljük a túlzott fehérje bevitelt, heti 1-2 alkalommal bőven elég a húsfogyasztás. Lehetőleg ne együnk marhát, vadat, kerüljük a vörös húsokat, helyette válasszuk a halat, csirkét, pulykát. Kiváló fehérje forrás a kendermag fehérje.

Hemp Protein Powder – Hemp Protein Powder

A kevesebb fehérje, sok zöldség felére csökkentheti a prosztatarák kialakulásának esélyét.

Nagyon sok hús tartalmaz olyan hormonokat, melyek az állatok növekedését segítik elő, és ez kifejezetten káros egy ilyen, hormon alapú betegségben, mint a prosztatarák. A prosztatarák kialakulása és a húsok magas hormon tartalma között szoros kapcsolat van.

Ne süsse olajban, zsírban az ételt!

Kerülni kell a transz-zsírsavakat, azokat, melyek sütés közben keletkeznek a zsírokból, és amelyek nagy mennyiségben találhatók a margarinban.

Aki pedig túlsúlyos, kezdjen el egészségesen fogyni, csökkentse a káros zsírok jelenlétét szervezetében.

Egészséges fogyás – Egészséges fogyás

Kerülje a tejtermékek nagy mennyiségű fogyasztását (sajt, tej, vaj, margarin, stb.), mert ezek szintén elősegíthetik a prosztatarák kialakulását. A telített zsírsavak szintén nagyon károsak lehetnek.

A káros zsírok növelik a férfiak tesztoszteron szintjét, ami kifejezetten elősegíti a rákos sejtek burjánzását. A kevesebb zsír javítja az immunrendszer működését, és erősíti a vörösvérsejteket, és ezáltal ellenállóbbá teszi a szervezetet a rákos sejtekkel szemben.

Fogyasszon több zöldséget, gyümölcsöt!

Kapcsolódó tanulmány: Prosztata rák

Napi 8-9 adag zöldség és gyümölcs elfogyasztása javasolt. A bennük lévő antioxidánsok elpusztítják a káros szabad gyököket, melyek a rák kialakulásért felelősek. Emellett számos zöldség tartalmaz egy un. sulphoraphane nevű vegyületet, mely tumor ölő tulajdonsággal bír.

A bennük található rostok csökkentik a testben található hormonok szintjét, melyek elősegíthetik a prosztatarák kialakulását.

A paradicsomban található likopin kifejezetten jótékony hatással bír a prosztatarákkal szemben.

Kapcsolódó tanulmány: Paradicsom vs. infarktus

Tökmagolaj

A tökmagolajban található értékes zsírsavak (esszenciális zsírsavak) erősítik az immunrendszer működését, ezáltal az sokkal erőteljesebben tud védekezni a rákkal szemben.

Tökmagolaj kapszula – Tökmagolaj kapszula

Kerülje a dohányzást, a túlzott alkohol bevitelt és a kávé fogyasztását. Ezek a káros szenvedélyek mind-mind erősen emelik a prosztatarák kialakulásának esélyét.

Mozogjon naponta legalább 20-30 percet aktívan, vagy ha erre nincs lehetősége, akkor sétáljon fél-egy órát a friss levegőn.

Kapcsolódó termékek:

Komplementer Csomag Daganatos Betegeknek - Komplementer Csomag Daganatos Betegeknek
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!