Évente több 100 000 embert diagnosztizálnak a Földön különféle rákbetegséggel, közülük sokan elkerülhetnék a veszedelmes kórt életmódjuk változtatásával.

A legújabb kutatások eredményei szerint a 12 leggyakoribb rákbetegség kialakulásának esélye közel 40%-kal csökkenthető megfelelő táplálkozással, rendszeres testmozgással és az alkohol mellőzésével.

Az elhízás és a rendszeres ivás nagyon súlyos rizikófaktorok. Érdekes, hogy a fejlett országok közül Angliában nő legmeredekebben az alkoholisták száma.

A World Cancer Research Fund szerint az évente 207 000 esetben diagnosztizált rákos megbetegedésből 78 748 eset megelőzhető lenne, többek között 19 000 mellrák és 16 000 bélrák.

És akkor még nem beszéltünk azokról a rákbetegségekről, melyeket a dohányzás okoz!

A vörös és magas feldolgozottságú húsok fogyasztása jelentősen növeli a bélrákok kialakulását, míg az alkohol fogyasztás sokszorosára növeli a mellrák kockázatát.

A friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztása jelentősen csökkenti a rákbetegségek kialakulását, különösen a gyomor és hasnyálmirigy rákok tekintetében.

A legtöbb ember ma még mindig azt hiszi, hogy a rák kialakulása sorsunk elkerülhetetlen része, pedig ez nem így van. Nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a halálos kórt. Egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással, és az ideális testsúlyunk megtartásával nagyon jelentősen csökkenthetjük a rákbetegségek kialakulásának esélyét.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a fenti becslések nem tartalmazzák a dohányzás elhagyásával megelőzhető rák típusokat, akkor arra a megállapításra juthatunk, hogy a rákbetegség igenis egy megelőzhető betegség típus. Nem minden esetben, de az esetek jelentős részében igen.

{$up_uri}cancer cell.jpg


Sajnos az egészséges életmód nem jelent 100%-os garanciát a rákbetegségekkel szemben, de nagyon jelentősen megnöveli sanszunkat a gyilkos kórral szemben.

Hogyan kerüljük el a rákot?

- tartsuk meg ideális testsúlyunkat
- naponta legalább 30 percet mozogjunk
- kerüljük a cukros, rostokban szegény, magas feldolgozottságú ételeket
- együnk sok zöldséget, gyümölcsöt és rostot
- kerüljük a magas feldolgozottságú és vörös húsokat
- ne igyunk alkoholt, csak maximum napi 1-2 dl bornak megfelelőt
- ha mégis kialakul valamilyen rákbetegség szervezetünkben, utána is folytassuk a prevenciót

Ha ezeket az egyszerű szabályokat betartjuk, jelentősen csökkenthetjük a rákbetegségek kialakulásának esélyét szervezetünkben!

Liver Strength lila kukoricán nevelt ganoderma lucidum kivonat

{$up_uri}NTX_LiverStrength_90_Web.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!