A rákkezelés kétségkívül az egyik legsúlyosabb paradoxona, hogy több tucat rákterápiában használatos gyógyszer, gyógymód maga is rákkeltő hatású. És ezeket gyakran kombinációban kényszerülünk adni a betegnek.

A teljesség igénye nélkül néhányat felsorolok: Tamoxifen, Thiotepa, Ciklofoszfamid, Melphalan, Chlorambucil, Azatioprin (Imuran), Busulfan, Myleran, Cyclosporin, Metoxpsoralen és UV-A sugárzás kombináció (psoriázisban), Ösztrogének, Treoszulfan, Hydroxiurea, stb. Ugyan ez igaz a cobalt, elektron, stb. sugárzásokra is.

Pedig a daganatos betegség egyik nagyon súlyos velejárója, hogy az immunrendszer fokozatosan teret veszít a tumor sejtekkel vívott harcban, aminek a fő oka, hogy a tumor sejtek az idő előre haladtával egyre hatékonyabban védekeznek az immunrendszer támadásaival szemben, sőt képesek arra is, hogy olyan anyagokat termeljenek, amik az immunrendszer működését hatékonyan gátolják, tehát szerzett immunhiányos állapotot provokálnak. Ilyen helyzetben, ha még a beteg olyan gyógyszereket is kap, amik önmagukban vagy kombinációikban rákkeltő tulajdonságúak, akkor elképzelhető, hogy a daganatos, beteg szervezet milyen nehéz helyzetben van.

Tovább rontja a túlélés esélyeit a megjelenő és egyre intenzívebbé váló fogyás (tumoros cachexia), melynek a hátterében a nyugalmi energia felhasználás fokozódása áll. Az izomszövet drámai gyorsasággal épül le, és a zsírsejtek is elvesztik azt a képességüket, hogy a táplálékkal bevitt felesleget elraktározzák. Ennek pedig az a fő oka, hogy a daganat sejtek három olyan anyagot is kibocsájtanak, amik szintén az izombontást segítik elő. A cachexiás citokinek a mitokondriumokban szétkapcsolják az oxidatív foszforilációt (részben), így értékes ATP helyett a mitokondriumok csak hulladék hőt termelnek.

Mit tehetünk ebben a helyzetben?

Látjuk, hogy a hagyományos vitaminok, vaspótlás mit sem érnek. Viszont igen jó eredményeket látunk a Matuzalem-től (catechine), a Flavonoid komplextől (resveratrol, quercetin, polifenolok), a ganoderma lucidumtól (kínai pecsétviaszgomba hatóanyagaitól: Ganoderan A B, C,), az ugyan csak ebben a gombában nagy mennyiségben előforduló germániumtól, a Klorofill cseppektől.

Jótékony, fontos zsírokhoz jutunk az Omega 3-6-9 kapszulából (legalább 1g/nap). Colostrum, Super Colostrum az immunglobulinok szájon át történő bevitelének ma még egyetlen lehetőségét képezi.

Bizony ezekre a készítményekre mind szükségünk lenne, mert láttuk, hogy a daganat és az ellene adott gyógyszerek együttese micsoda lehetetlen helyzetbe hozza a beteg embert. Ezért az itt felsorolt készítmények meghatározó szerepet játszhatnak a betegség elleni küzdelmében, segítséget nyújtanak a szervezetnek.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!