1952-ben San Franciscóban egy dr. Ernst Krebb, Jr. nevű biokémikus arra a következtetésre jutott, hogy a rák nem más, mint egy anyagcserezavar, ami a nem megfelelő táplálkozás következménye. Elméletének lényege tehát az, hogy a hiányzó tápanyagok pótlásával előzhető meg a rákos daganatok kialakulása. Kutatásai azt mutatták, hogy a legfontosabb hiányzó vegyület az emberi szervezet számára az ún. amigdalin. Ez az összetevő kb. 1200 ehető növényben található meg.

Az amigdalin a legnagyobb koncentrációban a sárgabarack magban fordul elő. Jól ismerik ezt a Hunzák (primitív törzs Pakisztánban), akik nagyon sok sárgabarack magot fogyasztanak (étrendjük kb. 200-szor annyi B17 vitamint tartalmaz, mint a miénk). Közismert, hogy a hunzák között gyakorlatilag nem létezik a rák, a törzs tagjai hosszú, egészséges életet élnek, mely több tanulmány szerint is részben a sárgabarack magnak köszönhető.apricotseed.jpg

Mivel az amigdalin szerkezete nagyon hasonlít a B komplex struktúrájához, dr. Krebb B17 vitaminnak nevezte el (mivel addigra már a B vitamin 16 típusát izolálták).

A Laetril nem más, mint a sárgabarackmagból kivont amigdalin koncentrált változata.

A National Cancer Institute weboldalán az alábbi információkat olvashatjuk róla:

-    a Laetril egy olyan vegyület, mely amigdalint tartalmaz. Az amigdalin számos gyümölcsben, növényben és magvakban megtalálható
-    úgy gondoljuk, hogy a Laetril aktív antitumor összetevője a cianid
-    a Laetril-t tabletta formájában vagy intravénásan adják a betegeknek
-    laboratóriumi vizsgálatokban a Laetril enyhe anti-tumor tulajdonsága mutatkozott
-    a Laetril mellékhatásaként a cián mérgezés tünetei jelentkezhetnek

Egyértelmű adatok nincsenek arra vonatkozóan, hogy az amigdalin hatásos lenne a rákos daganatokkal szemben, azonban több korábbi kutatás is pozitív hatásokról, tapasztalatokról számolt be. Mexikóban gyakran alkalmazzák a rákos betegek gyógyítása során.

dr. Krebb saját magát injekciózta Laetril-lel, hogy bizonyítsa, nincsenek mérgező mellékhatásai.

Az interneten rengeteg olyan esettanulmányt olvashatunk, melyben a szerzők egyértelműen állítják, hogy az adott betegek a sárgabarackmag összetevőjének következtében gyógyultak meg, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy ezek nem tekinthetők kézzelfogható bizonyítékoknak.

Sárgabarack mag kivonatot tartalmazó termékek:

- Hunza barack
- VitaGarden Raw Food
- Hunza Bio Sárgabarackmag olaj

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!