A City of Hope Cancer Center (Los Angeles, Kalifornia) kutatói 5 olyan szupertáplálékot határoztak meg, melyek természetes úton segíthetik a szervezetet a mellrák elleni küzdelemben.

1, Gyógygombák
 
A legnépszerűbb gyógygombák (Shiitake, Ganoderma, Cordyceps, Maitake, Chaga) egyes kutatások szerint képesek lassítani a mellrák daganatok növekedését azáltal, hogy célba veszik azokat a fehérje enzimeket, melyek az ösztrogén bioszintézisében vesznek részt. Az ösztrogén magas szintje a szervezetben elősegíti a mellráksejtek burjánzását. 
 
Hasonló hatás figyelhető meg férfiaknál is a prosztatarák vonatkozásában, a gyógygomba kivonatok csökkenthetik a PSA (prostate-specific antigen) szintet és arra ösztönözhetik a szervezetet, hogy blokkolja a rák terjedését. 
 
2, Kék áfonya
wb.jpg
 
Számos korábbi tanulmány azt mutatta, hogy a kék áfonya képes hatékonyan megelőzni a mellrák sejtek osztódását és áttét képződését. A kék áfonyában található értékes összetevők csökkenthetik a mellrák
 daganatok méretét és blokkolhatják a tripla-negatív mellrák daganatok proliferációját (erős antioxidánsok).
 
3, Gránátalma
 
A gránátalma számtalan jótékony tulajdonsága mellett 6 olyan aktív összetevőt tartalmaz, melyek képesek blokkolni az aromatázok termelődését, amik a mellrákok 70%-ában szükségesek a daganatok növekedéséhez. Sokan gondolják még ma is, hogy az Éden kertben  az a bizonyos alma, az általunk jól ismert alma lehetett. Bibliakutatók azonban úgy vélekednek, hogy az a bizonyos alma gránátalma volt, mivel az első alma úgy 1500 éve érkezett a selyemúton Kazahsztánból, melynek fővárosa ma is Alma-Ata, azaz „az alma atyja”. Az Édenben történtek pedig sokkal korábbra datálhatóak. 
 
A 6 aktív vegyület: urolithin A (UA), methylated UA, acetylated UB, Methylated UB, UB sulfate
 
4, Fahéj
 
A fahéj egy olyan természetes rákellenes anyag, mely egyes kutatások szerint hatékonyan blokkolja egy speciális fehérje termelődését, ami szükséges a tumor várellátásának biztosításához. A fahéj tehát egy, a természetben előforduló angiogenezis gátló.
 
5, Szőlőmag kivonat
 
A szőlőmag kivonatban található vegyületek szintén az aromatázok termelődését gátolják, s ennek a hatásmechanizmusnak köszönhetően blokkolják az ösztrogén szenzitív emlő tumorok növekedését. 
 
Kapcsolódó étrend-kiegészítő termékek:
 
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!