A rosszindulatú rákos megbetegedések előfordulása és a belőle fakadó halálozás aránya világszerte nagyon magas. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a rák a szív-, és érrendszeri betegségek mellett korunk népbetegségének számít.
Mai tudásunk szerint a rákos daganatok kialakulásában külső és belső tényezők is komoly szerepet játszhatnak. Belső tényezőnek az öröklött, genetikai tulajdonságok tekinthetők, míg tipikus külső tényezők a vírusok, toxikus, rákkeltő anyagok, a sugárzás (pl. radioaktív sugárzás), a dohányzás és a táplálkozás. 
Igen, táplálkozási szokásainkkal jelentősen befolyásolhatjuk a daganatok kialakulását, a megfelelő táplálékok rendszeres fogyasztása szerves részét képezi a rák megelőzésének. 
Milyen külső tényezők játszanak szerepet a leggyakoribb rákos megbetegedések kialakulásában?
Vastagbélrák, végbélrák: az elfogyasztott tápláléknak hatalmas jelentősége van a bélrendszert érintő rákos daganatok megelőzésében. Emellett a vastagbélrák és végbélrák egyik fontos rizikófaktora a D3 vitamin hiánya. Egyes kutatások szerint a már kialakult betegségben indokolt a D-vitamin magasabb dózisú fogyasztás (több mint napi 2000 IU). 
Gyomorrák: a legfontosabb hajlamosító tényezők a füstölt ételek fogyasztása és a rendszeres alkoholfogyasztás. De megnöveli a betegség rizikóját a C és D vitaminok hiánya is. 

Májrák: a májrák kialakulását elősegíti a rendszeres alkoholfogyasztás, bizonyos vírusfertőzések (hepatitis B és C), és bizonyos növényvédőszerek és tartósítószerek használata is: aflatoxin, dioxin, stb. 
Tüdőrák: a leginkább hajlamosító tényező a dohányzás.
Nyelőcsőrák: a betegség legfontosabb rizikófaktorai a dohányzás és alkoholfogyasztás mellett a csípős, fűszeres, füstölt ételek fogyasztása. Egyes ázsiai országokban kiemelkedően magas a betegség előfordulása. 
Hasnyálmirigyrák: legfőbb rizikófaktorok a dohányzás és az alkoholfogyasztás. 
Mellrák: a magas koleszterinszint és az elhízás elősegítheti a betegség kialakulását, mely nőknél a leggyakoribb daganatféleség. 
Tudomásul kell vennünk, hogy az elmúlt évtizedekben táplálkozási szokásaink rendkívül rossz irányba változtak. Jelentősen megnőtt a rossz minőségű, transz zsírok fogyasztása, a szénhidrát bevitel, a tartósítószerek és színezőanyagok fogyasztása, ételeinket a legtöbb esetben túl sózzuk vagy túl cukrozzuk, közben az élelmi rostok pedig szinte teljesen eltűntek ételeinkből. 
Ennek a negatív változásnak a következtében immunrendszerünk is meggyengült, így a rosszindulatú betegségek könnyebben utat találnak maguknak szervezetünkben: „Betegre esszük magunkat”.  
  
         Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!
         
            
         
         
            
         
      
      
    drtihanyi
                  drtihanyi dr. Tihanyi László
                     dr. Tihanyi László
                   
    
                Super Cordyceps gyógygomba tabletta, 120db
   Super Cordyceps gyógygomba tabletta, 120db
    Super Chaga gyógygomba tabletta, 120db
   Super Chaga gyógygomba tabletta, 120db
    Maitake D-frakció PRO 4X 30ml
   Maitake D-frakció PRO 4X 30ml
    Super Shiitake gyógygomba tabletta, 120db
   Super Shiitake gyógygomba tabletta, 120db
    Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db
   Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db