Hogyan akadályozhatja meg a tőzegáfonya a fogszuvasodást?

A szánk teli van baktériumokkal, s ezek a baktériumok az élelmiszerekben lévő cukorral táplálkoznak. A cukor elfogyasztása után a savak kicsapódnak, amelyek fogszuvasodást idéznek elő.

Laboratóriumi kísérletek bebizonyították, hogy a tőzegáfonya olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint a teflon, megelőzi, hogy a baktériumok a fogakhoz tapadjanak.

Igyunk tőzegáfonyalét, hogy megelőzzük a fogszuvasodást!

A tőzegáfonyalé megvédhet a fogszuvasodástól és a lyukaktól az által, hogy elpusztítja a fogakra "kapaszkodott" baktériumokat.

Már régóta köztudott tény a tőzegáfonyáról hogy segít megelőzni és kezelni a húgyhólyag problémákat, mivel képes elpusztítani a hólyag falán lévő baktériumokat.

Most fogorvosok tesztelik ezt az antibakteriális tulajdonságot.

Amerikai kutatók azt is megállapították, hogy a gyümölcslé néhány alkotórésze képes megakadályozni a fogkő felépülését, amely az ínybetegség egyik oka. A kutatók azt remélik, hogy ki tudják választani ezeket az alkotórészeket és hozzá tudják adni fogkrémekhez, szájvizekhez.

{$up_uri}cranberry.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!