A Viltality drink 23 gyümölcs koncentrátumának keveréke. Anélkül, hogy végig mennénk mind a 23 gyümölcs előnyein, inkább vizsgáljuk meg az elvet, mely minden gyógynövény vagy gyümölcs keverékre egyaránt érvényes.

A kék szőlő héja pl. kiváló forrása az antocianidoknak, polifenoloknak, a resveratrolnak, ugyanakkor székszorulást okozhat. Ha mellé csipkebogyót teszünk, mely resveratrolban szintén igen gazdag és a C-vitamin valóságos kincse bányája, akkor tudnunk kell, hogy a csipkebogyó önmagában enyhe hashajtóhatással bír. E két gyümölcs kombinációja tehát ideális, mert egymás jótékony hatásait jól erősítik, ugyanakkor mellékhatásait egymásnak kioltják.

A csipkebogyó béta karotin tartalma magas, de ezt nagyon jól kiegészíti a paradicsom, és a sárgabarack béta karotin tartalma is. A sárgarépa ugyan ebből a célból kívánatos. A látást kiválóan javítja a kék, ill. a vörös áfonya, de a paradicsom magas lutein tartalma is kifejezetten javítja látásunkat.

Az alma pektin tartalma magas, a szilva pentóz tartalma könnyű székletet biztosít, míg a megy és a kökény magas savtartalma miatt székletfogó. Ugyanakkor flavonoid tartalmuk kiemelkedően magas, ami nagyon jó. A citromban lévő glikolizált flavonoidok védik a hajszálereket, a citromsav javítja az étvágyat, és bármennyire is savanyúnak érezzük, valójában nagyon gyenge sav. C-vitamin tartalma sem elhanyagolható, íze, aromája finom, jól ellensúlyozza a szilva pentóz típusú cukrának az édességét. Mivel gyenge sav, a gyomorsavhoz képest inkább lúg, ezért gyomorbántalmakban, epe betegségekben, vagy csak ha valaki túl sokat evett, egy fél citrom kevés vízzel megváltás a gyomornak.
 

{$up_uri}webshop/vitalitydrink.jpg

 


A különböző áfonyák a vizelet pH-ját savassá teszik (pH 4,5), ezért pl. húgyúti fertőzések megelőzésére kiválóan alkalmasak. A tőzegáfonya elengedhetetlen alkotórésze minden húgyúti fertőzés elleni teakeveréknek. A szem ideghártyájának a rodopszin nevű molekulája szükséges ahhoz, hogy pl. hirtelen változó fényviszonyok mellett is jól láthassunk. Ennek a rodopszinnak az újjáépülését segítik a bennük levő karotinoidok, ezért is kötelezték a második világháború alatt az angol légierő éjszakai bevetésein résztvevő pilótáit arra, hogy minden nap fogyasszanak áfonya levet. Mirtillin tartalma védi a hajszálerek falát, megelőzi a tág visszerek kialakulását.

A ribizli mindkét fajtája a nyomelemek tárháza (réz, mangán, vas), ezáltal támogatja a vörösvértestek képződését, tehát a vérszegénység bizonyos formáit ki lehet velük védeni. Emellett gazdag C-vitamin és antocianidin források. Epeköves betegek is bátran ihatják, gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásuk is jól ismert. A már korábban említett sárgarépa, csipkebogyó, paradicsom béta karotinjai gátolják az oxidatív stresszt, javítják a természetes immunválaszt, növelik a fehérvérsejtek számát.

A homoktövis a szervezetet roborálja, antioxidáns tartalma kiemelkedő, májvédő, kiváló többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, E, F és P vitamin (rutin) tartalma is kiemelkedő. Védi a bőrt a káros ultraibolya sugárzástól is.

Nem sorolom tovább, mert olyan ez mintha valaki úgy akarna megtanulni sakkozni, hogy a világ összes sakkpartiját megtanulja, holott erre semmi szükség, elég, ha ismeri a szabályokat és tudja a lépések helyes sorrendjét.

Sok füves mester vitte a sírba tudását, de a fenti hasonlatnál maradva a szabályokat ismerjük, a lépések helyes sorrendjéről is egyre többet tudunk. A Vitality drink ennek szép példája. De minthogy a sakkban sem csak egy szép játszma van, így számtalan kiváló kombináció létezhet és reméljük a közeljövőben mind szélesebb körben elterjednek. Addig is kis gyermektől az idős korig mindenkinek ajánlható ez a kitűnő gyümölcskoncentrátum keverék. Egészségükre váljék!

Vitality drink vásárlás

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!