A C-vitamin egy újabb érdekes tulajdonsága látott napvilágot az elmúlt napokban: kutatók szerint egy adag C-vitamin is javíthatja az érzelmi állapotát a baleseti és sürgősségi osztályra került betegeknek.

Kanadai kutatók véletlenszerűen választottak ki akut betegeket, akiknek C-vitamint és D-vitamint adtak 10 napon keresztül. Arra jöttek rá, hogy azoknál, akiknek C-vitamint adtak, gyors és klinikailag jelentős hangulatjavulás következett be. Azonban nem következett be változás azoknál, akik D-vitamint kaptak. A D-vitaminnak nagyon értékes tulajdonságai vannak, azonban ezek között nincs a hangulatjavítás.

Dr. L. John Hoffer szerint a C-vitaminnak egészen különleges hatása lehet hangulatunkra. A megfigyelések természetesen még további vizsgálatokat igényelnek más orvosi központokban. A kezelés azonban biztonságos, egyszerű és olcsó, és klinikai vizsgálatokba könnyen beépíthető. C-vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a citrusfélék, zöldpaprika, eper, paradicsom és a brokkoli.

Korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy a legtöbb baleseti és sürgősségi osztályra került betegnek az átlag alatt van a C és D-vitamin szintje. Körülbelül öt ember közül egy akut ellátásban részesülő betegnek olyan alacsony a C-vitamin szintje, mint a skorbutos betegeknek.

Ritkán adnak a betegeknek C és D-vitamin készítményeket. A legtöbb orvos egyszerűen nem foglalkozik ezzel a problémával. Ezeknek a vitaminoknak pedig fontos szerepük van a betegek gyógyulásában – derül ki a kutatásból.

MegaFood D3 vitamin

{$up_uri}d3.jpg


NOW D3 vitamin

{$up_uri}nowd.jpg


http://vitamin.drtihanyi.hu/uploads/complc.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!