A szelén nyomelem, a glutation peroxidáz enzim nélküle nem tud működni, ezáltal a fehérvérsejtek hatékonysága a vírusokkal és egyes baktériumokkal szemben drámai módon lecsökken.

A szelén a periódusos rendszer VI/a oszlopában, a harmadik helyen áll, rendszáma 34. Felette a ként, a kén felett pedig az oxigént találjuk (a germániumnál hasonló volt a helyzet, IV/a oszlop, felette a szilícium, az felett pedig a szén).

Szén és oxigén: az élet fundamentumai!

Magyarországon a talajban kevés a szelén, ezért az itt termelt növények is kevés szelént tartalmaznak. Ennek megfelelően a magyar népesség szérum plazma szintje 55 mikro-gramm/l, míg a kívánatos a 120 mikro-gramm/l lenne.

Az alacsony szeléntartalmú helyeken a rákos betegségek nagyobb gyakorisággal fordulnak elő, mint ott ahol a lakosság szelénszintje normális. Különösen a prosztata rák gyakorisága kiugró a szelénszegény régiókban.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/arpafu.jpg


A szelént a szervezet természetesen csak szerves kötésben képes felvenni (szabad szelén atom formájában nem).

http://www.drtihanyi.hu/uploads/goldenseal.jpg


A SuperGreens készítmény összetevői közül különösen gazdag szelénben az árpafű, a feketedió-levél, a goldenseal (aranygyökér) levél, és a Pau D’Arco gyökér.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/feketedio.jpg


Ugyancsak bizonyítást nyert, hogy a férfiak nemzőképessége szelén bevitelével javítható. A rendszeres szelén bevitel egy ötödére csökkenti a terhes nőkben a preeklampszia kockázatát (magasvérnyomás, veseelégtelenség, központi idegrendszeri görcsök) és a terhesség után esetleg kialakuló pajzsmirigy elégtelenség előfordulása is drasztikus csökkenést mutat.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/paudarco.JPG


Vigyázat! A különböző szelén készítmények révén ezt is túl lehet adagolni, ami egyáltalán nem ártalmatlan következményekkel jár. SuperGreens fogyasztásával a túladagolás nem lehetséges.

Webáruház: https://webshop.drtihanyi.hu/
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!