Van ma már három olyan kiváló táplálék kiegészítőnk, amik egymással kombinálva a szervezet számára biztosítják a tökéletese egyensúlyt.

Együtt, optimális adagban tartalmazzák a fehérjéket, az esszenciális aminosavakat, a zsír és vízoldékony vitaminokat, élelmi rostokat, enzimeket, így fogyasztásukkal az egészség megtartható, ill. akinek már elveszett, általuk sok esetben visszaszerezhető.

Akinek pedig fontos a fittség, a kiemelkedő sportteljesítmény, annak reménye sem lehet arra, hogy ugyan olyan edzésmunka mellett akár csak megközelíthesse társa eredményességét, ha nem él ennek a különleges hármasnak a lehetőségeivel.

Nézzük meg mikről is van szó.

1, Kendermag protein: kiemelkedően gazdag biológiai fehérjékben (hormonok, antitestek, enzimek elő-anyagai) és kevesebb strukturális fehérjét tartalmaz (amikből a kollagén, a haj, a szőr, stb.) szintetizálódik.

A szervezet ugyan a bevitt fehérjéket aminosavjaira bontja, de ha azoknak a fehérjéknek az aminosav összetétele nem megfelelő, akkor csak a nagyon költséges és energetikailag kedvezőtlen aminosav szintézis segítségévek pótolhatja a hiányt.

A gond csupán az, hogy van a szervezetünkben 8 esszenciális aminosav, amit nem vagyunk képesek szintetizálni, és ezek elégtelenek bevitele, számtalan biológiai folyamatot megakaszt, esélyt sem adva az egészséges működésre.

A kendermagban található fehérje 65%-a biológiailag aktív fehérje (főleg edesztin). Ez a biológiai fehérjearány hasonló a vérplazmában tapasztalt arányokhoz.

Szinte teljesen foszformentes, ezért a vese betegek is fogyaszthatják.

A másik fő fehérjéje az albumin.

Ez a különleges anyag 21 féle aminosavat tartalmaz, köztük mind a nyolc esszenciális aminosavat is. Nem tartalmaz glutént, így liszt-érzékenyek is fogyaszthatják.

Többszörösen telített zsírsavai révén megelőzi az arterioszklerózis, megelőzi a zsírpárnák kialakulását.

A kendermag proteinben nincsen THC, marihuana, hasis nyomokban sem, mert ezek a kender virágos hajtásaiban vannak jelen, nem pedig a magjában.

2, Zöld árpa csíra - Green Magma

14 féle vitamint, 12 ásványi anyagot, 13 enzimet, a három alap zsírvasat, valamint 25 féle aminosavat tartalmaz, köztük az összes esszenciális aminosavat is. Bár az emberi szervezet csak húsz féle aminosavból épük fel (fehérje alkotó aminosavak), a fennmaradó 5 sem felesleges, mert ezek a szervezet kiválasztó, méregtelenítő funkcióiban játszanak meghatározó szerepet (ornitin-karbamid ciklus, stb.).

Különleges E vitamin származékai révén a növekedési hormon termelődésének a szabályozásában is részt vesz!

Enzim tartalma egészen különleges. Tartalmazza a PD41 enzimet, mely meghatározó szerepet játszik a DNS (örökítő molekulánk) károsodásainak a kijavításában, ezáltal a sejtek rákos elfajulásának egyik oki akadályát erősíti.

Superoxid dismutase enzim tartalma (S.O.D.) egészen egyedivé teszi, mivel ez az enzim elsősorban a szervezetben keletkező káros szabad gyökök eltakarításában játszik kiemelkedő szerepet. A szabad gyökök a sejtek öregedési folyamatait felgyorsítják, DNS-üket károsítják, ezzel utat nyitva rosszindulatú elfajulás felé.

Az egyéb, szájon át bevitt S.O.D. enzimek hatástalanok, míg a fermentált árpacsíra esetében ezzel ellentétben a sejtek közötti állomány S.O.D. aktivitása jelentősen növelhető.

Béta glukán tartalma az immunrendszert erősíti, de kínai kutatók hasznosnak találták a nem kívánatos tejelválasztás csökkentésére is.

Az árpacsíra kivonat erősen lúgos, pH-ja 7,4 felett van, ami szintén nagyon kedvező.

Egyszeresen telített zsírsav tartalma révén könnyen emészthető és hatását az olíva olajhoz teszi hasonlatossá.

3, Omega 3-6-9 zsírsavak

Három alapvető hatásukat különböztetjük meg:

- kardiovaszkuláris, védő hatás: csökkentik az össz koleszterint, ezen belül az ártó LDL koleszterin szintjét, miközben emelik a védő, HDL koleszterin szintet, csökkentik a triglicerdek vérszintjét is. Az érelmeszesedés tengelyét képző mechanizmusokban minden hatásuk ennek kialakulása ellen irányul.

- mindenféle neuropathiában, idegi eredetű degeneratív folyamatokban, pl. idegsejtek pusztulása, idegsejtek nyúlványainak, védőburkának a károsodásában az egyik legfőbb védelmi tényező ezeknek a zsírsavaknak a megfelelő kínálata

- legújabb kutatások, főleg az omega-3 zsírsavaknak a rákos daganatok kifejlődésének a hatékony gátlását igazolták.

Mi tehát a teendőnk?

Minden étkezés előtt fogyasszunk el egy teáskanálnyi fermentált árpacsíra kivonatot, Green Magmát egy dl vízben elkeverve.

A fő étkezések után egy adagoló kanálnyi kendermag protein kivonatot szintén keverjünk el egy dl vízben és a kellemes, dió ízű italt igyuk meg.

Vacsora után pedig vegyünk be egy kapszula omega 3-6-9 zsírsav kombinációt tartalmazó kapszulát és azzal a tudattal térhetünk nyugovóra, hogy sejtjeink minden számukra fontos, és a mi életünket egészségessé és jobbá tevő anyaghoz ma is hiánytalanul hozzájutottak.

Webáruház - Webáruház

Green Magma - Green Magma

Kendermag protein - Kendermag protein

Omega 3-6-9 - Omega 3-6-9
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!