A Methicillin-Rezisztens Stapphylococcus Aureus (MRSA), mely az antibiotikumok többségével szemben ellenálló baktérium, egyre gyakrabban üti fel a fejét világszerte, emberek ezreinek életét követelve.

Egyes kutatók szerint az MRSA fertőzések egyik fő oka az antibiotikumok gyakorta indokolatlan használata, melynek következtében olyan ellenálló törzsek fejlődnek ki, amik rezisztensek az általunk alkalmazott antiobiotikumokkal szemben. mfpill.jpg

Egy friss kutatás azonban azt mutatta, hogy létezhet természetes alternatíva az MRSA-val szemben. A nagy dózisú B3-vitamin ugyanis 1000-szeresére növeli az immunsejtek azon képességét, hogy a stapphylococcus baktériumokat elpusztítsák. A kísérletet állatokon és humán vérben is tesztelték.

dr. Adrian Gombart professzor (Linus Pauling Intézet) 10 évvel ezelőtt felfedezte, hogy egy humán genetikai mutáció hatására egyes emberek sokkal sebezhetőbbé válnak a bakteriális fertőzésekkel szemben. A B3 vitaminnak azonban meg van az a tulajdonsága, hogy „felkapcsol” olyan géneket, melyek ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzésekkel szemben. A nagy dózisú B3-vitamin hatására megnő a neutrofil sejtek száma és hatékonysága. Ezek a fehérvérsejtek pedig képesek elpusztítani még ezeket  az ártalmas baktériumokat is.     
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!