A c vitamin jótékony hatásait a legtöbben a nátha kezelésével hozzák kapcsolatba. Pedig úgy tűnik, hogy a c vitaminnak komoly szerepe lehet a legpusztítóbb rákbetegségek terápiájában. A tesztek ugyanis azt mutatják, hogy a nagy dózisú c vitamin injekció képes az agydaganatok, petefészekrákok és hasnyálmirigy tumorok növekedését a felére csökkenteni.

A c vitamin elősegíti a hidrogén-peroxid termelődését a szervezetben. Ez a sokak által a fodrászoktól ismert vegyület képes úgy elpusztítani a ráksejteket, hogy közben a szervezet egyéb szöveteit nem károsítja. Ezáltal a kezelés fájdalommentes, és egyéb mellékhatásoktól mentes lehet.

A c vitamin injekció hatását agydaganat, petefészekrák és hasnyálmirigyrák esetében amerikai kutatók vizsgálták (Proceedings of the National Academy of Sciences) és megállapították, hogy a rákos daganatok növekedése 53%-kal csökkent a c vitamin injekció hatására. Az agydaganat esetében azt tapasztalták, hogy a betegség terjedése megállt.

Laboratóriumi kísérletekben a c vitamin a tumor sejtek ¾-ét elpusztította, de az egészséges sejteket nem bántotta, ezért a kutatók szerint a nagy dózisú c vitamin injekciónak nincsenek mellékhatásai.

Kutatók szerint (National Institutes of Health, Maryland) ezek az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy érdemes odafigyelni a c vitamin anti-tumor tulajdonságaira.

Legjobb c vitamin források (100g c vitamin tartalma):

- petrezselyem – 172mg
- fekete ribizli – 136mg
- paprika – 128mg
- torma – 120mg
- brokkoli – 113mg
- kelbimbó – 100mg
- karfiol – 78mg
- eper – 60mg
- spenót – 51mg
- narancs – 50mg

A friss gyümölcsök és zöldségek c vitamin tartalma magas, de a tárolás, főzés, sütés, stb. révén jelentősen csökken a vitamin tartalom. A friss krumpli c vitamin tartalma pl. magas, de a téli tárolás hatására 80%-át elveszíti.

http://vitamin.drtihanyi.hu/uploads/complc.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!