Az Alzheimer kór progresszív elbutulással járó betegség, ami nem csak idős korban fordulhat elő, de kétségtelenül akkor a leggyakoribb. Jellegzetes „amyloid” részecskék rakódnak le az agyban, amik a betegség súlyosságát és kiterjedtségét jól jelzik. A kórképet Alois Alzheimer, német ideggyógyász írta le már 1906-ban.

A svéd Karolinska Egyetem linuspauling.jpgkutatói, akik cikkükben egyébként nyomatékkal hangsúlyozták, hogy az Alzheimer kór jelenleg még nem gyógyítható betegség, állatkísérletek alapján azt tapasztalták, hogy ezek az amyloid plakkok nem képződtek az agyban, ha nagy dózisban kaptak a kísérleti állatok C vitamint.

A C-vitamint Nobel díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert fedezte fel. Számtalan jótékony tulajdonságát ismerjük, szentgyorgyialbert.jpgigazoltan káros hatást nem tudtak soha rábizonyítani, pedig a terápiás ajánlások nagyon eltérnek. A kétszeres Nobel díjas Linus Pauling, aki majdnem 100 évig élt, napi 15-20g-ot fogyasztott belőle, maga Szent-Györgyi pedig 4g-ot és 94 évig élt.

Az FDA (az USA élelmiszer és gyógyszerügyi hatósága) napi 80mg-ot ajánl belőle. Ha a svéd kutatók megállapításai helyesek, akkor úgy tűnik, megint csak a két Nobel díjasnak lesz igaza. Én a svéd eredmények ismerete előtt is a Nobel díjasok álláspontját éreztem igaznak.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!