Kutatók szerint a gyermekeknek adott plusz d3 vitamin akár 29%-kal csökkentheti az I-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét.

A cukorbetegség egyre szélesebb körben érinti a fejlett világ lakosságát, sajnálatos tendencia, hogy egyre több gyermek válik cukorbeteggé már meglehetősen fiatalon.

http://vitamin.drtihanyi.hu/uploads/diab.jpg


2010-ben 40%-kal több I-es típusú cukorbetegséget regisztráltak világszerte, mint 2000-ben. Európában és Észak-Amerikában, ahol a legtöbb embert sújtja, kb. 2 millió embert érint a betegség. Érdekes, hogy milyen hihetetlen eltéréseket mutat az I-es típusú cukorbetegség előfordulása földrajzi régiónként. Egy finn gyermeknek pl. 400-szor nagyobb esélye van, hogy I-es típusú cukorbeteggé váljon, mint venezuelai társának.

Az 5 tanulmány eredményeiből publikált adatok szerint (Archives of Disease in Childhood) a gyermekeknek igen nagy szükségük van a d vitaminra, hiszen olyan krónikus betegségek előfordulási gyakoriságát is jelentősen képes csökkenteni a gyermekeknek adott d vitamin, mint az I-es típusú cukorbetegség.

dr. Victoria King szerint (Diabetes UK) a d vitamin fogyasztás gyermekeknél szerepet játszhat az I-es típusú cukorbetegség megelőzésében. Természetesen a témában még több tanulmányra van szükség, de az eddigi adatok egyértelműen ezt támasztják alá.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!