A D3-vitamin szintje szervezetünkben a fogyókúra kezdetén meghatározhatja annak sikerességét, derül ki egy átfogó tanulmányból.
Eddig is tudtuk, hogy a D-vitamin hiánya kapcsolatban áll az elhízással, most azonban úgy tűnik, a diéta sikerére is jelentős ráhatással bír.
A kutatás során túlsúlyos emberek D-vitamin szintjét mérték a diéta kezdetén, majd azt követően folyamatosan. Az eredmény azt mutatta, hogy a D-vitamin szint és a diéta során tapasztalt súlyvesztés között lineáris kapcsolat van.
Minden 1 ng/ml (nanogramm/milliliter) növekedés a 25 hidroxi-kolekalciferol szintben 0,2kg plusz testsúly csökkenést eredményezett a csökkentett kalóriájú diéta alatt.
A magasabb D-vitamin szint tehát nagyobb mértékű fogyást eredményez. A kutatás vezetője elmondta, hogy tanulmányuk azt erősíti, hogy a megfelelő D-vitamin szint eredményesebb testsúly vesztéshez vezethet diéta során.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!