Kutatók szerint a magasabb d vitamin szint hatására csökkenhet a bélrákok kialakulásának valószínűsége. A British Medical Journal folyóiratban megjelent tanulmány szerint a megfelelő d vitamin szintnek jelentős szerepe van a bélrákok megelőzésében. A kutatók a tanulmányban 1 248 bélrákban szenvedő, és 1 248 egészséges embert vizsgáltak. Ez a témában készült legnagyobb eddigi tanulmány (Agency for Research on Cancer, Lyon, France, Imperial College London, World Cancer Researh Fund).

http://vitamin.drtihanyi.hu/uploads/canc.jpg


A kutatás eredménye azt mutatta, hogy a megfelelő d vitamin szint akár 40%-kal képes csökkenteni a bélrákok előfordulási gyakoriságát.

A tanulmány részletesen kitér arra, hogy a világ lakosságának jelentős része szenved d vitamin hiányban (bizonyos területeken közel 100%-a a lakosságnak) és ez szerepet játszhat több krónikus betegség kialakulásában.

Annak eldöntésére, hogy milyen eredmények érhetők el d vitamin készítmények fogyasztásával, még további kutatások szükségesek.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!