Az időskori balesetek a 65 év feletti korosztályt erősen sújtják, minden 65 év feletti ember évente elesik legalább egyszer átlagosan. Ezek az esések meglehetősen súlyosak, sok esetben a balesetek, illetve szövődményeik az idős emberek halálát okozzák. A d3 vitaminnak fontos szerepe lehet az időskori balesetek, esések számának csökkentésében a British Medical Journal című folyóiratban megjelent tanulmány szerint. 8 tanulmány összesen 2 400 alanyt vizsgált.

http://vitamin.drtihanyi.hu/uploads/acc.jpg


Ezek a tanulmányok megállapították, hogy a D2 vitamin rendszeres fogyasztása 19%-kal, míg a D3 vitamin tartós szedése 26%-kal csökkenti az időskori balesetek előfordulását.

Sok korábbi tanulmány szerint a d vitamin fogyasztása kifejezetten javasolt időseknek, hiszen erősíti csontjaikat és izomzatukat.

A kutatók szerint napi 17,5-25 mcg d vitamin fogyasztása javasolt (University Hospital - Zurich, Harvard School of Public Helath – Boston). Mivel az idősek aránya a népességben folyamatosan nő, ezért különösen fontos, hogy csökkentsük az időskori balesetek és esések gyakoriságát.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!