Szinte megszámlálhatatlannak tűnnek az elmúlt években a D3-vitamin kedvező tulajdonságairól szóló tanulmányok. Ismét egy érdekes kutatás eredményét ismerhetjük meg, mely a D3-vitamin hormon specifikus anti-tumor tulajdonságait taglalja. E szerint azoknál az egyéneknél, akiket rendszeres ér természetes napsugárzás, 50%-kal alacsonyabb a hasnyálmirigyrák rizikója, mint azoknál, akik elbújnak a Nap elől.

Forrás: American Association for Cancer Research Pancreatic Cancer Conference

A 704 hasnyálmirigy rákban szenvedő és 709 egészséges résztvevő vérének szérum 25-hidroxi D-vitamin szintje alapján a kutatók megállapították, hogy egyértelmű  kapcsolat van a hasnyálmirigyrák kialakulási valószínűsége és a szervezet (vér) D-vitamin szintje között.

Korábbi tanulmányok is arra a megállapításra jutottak, hogy a 100 nmol/l feletti D-vitamin szint csökkenti a mell-, vastagbél-, és végbélrákok rizikóját, s most kiderült, hogy ez hasnyálmirigyrák esetén is igaz.
sunbath_2.jpg

A D3-vitamin, mely tulajdonképpen egy pro-hormon, rendkívül fontos szerepet játszik a szervezet működésében, hiánya pedig súlyos betegségek kialakulásához vezethet: meggyengült immunrendszer, szívbetegségek, rák, stb.

A D-vitamint a legegyszerűbben napozással biztosíthatjuk szervezetünk számára, akinek azonban nincs lehetősége napra menni vagy fél az UV-sugárzás káros hatásaitól, ma már korszerű étrend-kiegészítő készítményekkel biztosíthatja szervezete számára a szükséges D3-vitamint.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!