Akinek volt már MegaFood készítmény a kezében és olvasgatta a címkéjét, elképzelhető, hogy megakadt a szeme a „Phenolic Fruit Concentrates” szavakon, melynek jelentése fenolos gyümölcskoncentrátumok. De vajon mit is jelent ez és miért olyan különleges?

A fenolok a fitonutriens vegyületek azon csoportjába tartoznak, melyek a friss, színes gyümölcsökben és zöldségekben találhatók, amikből, mint tudjuk, naponta 5-9 adagot kellene elfogyasztanunk (egy átlagos banán pl. egy adag gyümölcsnek számít).

A fenolok rendkívül fontos szerepet töltenek be a növények életében, antioxidánsként védik a növényeket a baktériumok vagy méreganyagok okozta betegségektől. Szerencsére jótékony tulajdonságaikat szervezetünkben is kifejtik, miután elfogyasztottuk őket. heart_whitelogo.jpg

Több fenolos vegyületről is tudjuk, hogy erősebb antioxidáns tulajdonsággal bír, mint például a C vagy az E-vitamin. A zöldségekben és gyümölcsökben található fenolok felelősek olyan tulajdonságokért, mint pl. a szín, íz és aroma. Amikor a zöldség vagy gyümölcs beérik, akkor találhatók benne a fenolok a legnagyobb koncentrációban.

Amikor kimegyünk a piacra, ezt könnyedén leellenőrizhetjük, hiszen megfoghatjuk, megszagolhatjuk őket, az étrend-kiegészítőknél azonban erre nincs lehetőségünk. Pedig a benne lévő anyagok minőségét alapvetően meghatározza, hogy az adott összetevőt hogyan termelték, mikor szedték le, hogyan dolgozták fel, stb. Ezek a tényezők hatással vannak az étrend-kiegészítő fenol tartalmára, valamint antioxidáns aktivitásának mértékére.

A fenti okok miatt az amerikai MegaFood vállalat különleges hangsúlyt fektet arra, hogy csak a legkiválóbb alapanyagokat használja fel termékei gyártása során, melyeket a környező farmokról szereznek be, ahol a friss, színes, organikus zöldségeket és gyümölcsöket termesztik. A feldolgozás és gyártás során olyan speciális technológiát alkalmaznak, melynek segítségével az összetevők megőrzik frissességüket, a bennük lévő értékes vegyületek pedig nem károsodnak.  Ezért képeznek különleges minőséget a MegaFood termékei az étrend-kiegészítők között. 
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!