Létezik egy élelmiszeripari technológia, melynek során a gombákat ultraibolya sugárzással „bombázzák” annak érdekében, hogy növeljék D-vitamin tartalmukat. Első hallásra meglehetősen furcsán hangzik a dolog.

{$up_uri}gomba.jpg

Gombák és D-vitamin

Miért éppen gombákkal végzik ezt a technológiát? Kiderült, hogy bizonyos gombák sejtmembránjai egy olyan természetes vegyületet tartalmaznak, mely sokban hasonlít a koleszterinre. Ez a vegyület az ergoszterol.

Kutatók azt találták, hogy ha ultraibolya sugárzás éri ezeket a gombákat, a bennük található ergoszterol D2 vitaminná alakul, hasonlóan, mint amikor a bőrünkben található 7-dihidrokoleszterin a napsugárzás hatására D3 vitaminná alakul. Az UV-val „kezelt” gombák akár 3 500 IU D-vitamint is tartalmazhatnak.

Ez a felismerés mindenképpen hasznos és érdekes, bár az emberi szervezet számára az igazán jó D-vitamin a D3 vitamin.

D-vitaminban gazdag ételek:

- tőkehalmáj olaj
- lazac
- UV-sugárzással kezelt gomba
- makréla
- tonhal

A MegaFood D3 vitaminjának különlegessége, hogy számos természetes összetevő biztosítja a benne található 2000 IU (NE=nemzetközi egység) D3 vitamint: petrezselyem, répa, brokkoli, cékla.

A MegaFood célja eljuttatni Önhöz azokat a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, amelyekre szervezetének szüksége van, olyan formában, ahogyan azt a természet megalkotta!

MegaFood D3 vitamin

{$up_uri}d3.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!