Makro elemek, nyomelemek és ultra nyomelemek szerepe a szervezetben. Makro elemek: azokat az elemeket soroljuk ide, amiknek a táplálékban lévő mennyisége eléri a 10-100mg-ot literenként vagy kilogrammonként.

Nyomelemekről akkor beszélünk, ha koncentrációjuk 10mg/l alatt van.

Ultra nyomelemek esetén az ionkoncentráció kevesebb, mint 1 mikrogramm/l.

Vizsgáljuk meg néhány népszerű táplálékunkat ebből a szempontból:

http://www.drtihanyi.hu/uploads/tablazat.jpg


Intenzív sportolás vagy különleges hőség idején folyadékpótlásra sem a sör, sem a bor nem alkalmas!

A higany, az ólom, a kadmium szennyeződésként bármelyikben előfordulhat, jelenlétük a legkisebb mennyiségben sem kívánatos.

Az ultra nyomelemek közé tartozik az ezüst, a platina, az arany, a ritka földfémek. Igen kis dózisban már toxikusak a sejtekre, így a mikrobák többségére is.

Az Innerlight Silver Plus terméke ultra nyomelemeket tartalmaz: ezüstöt, aranyat, rezet és titániumot.

30 ml tartalmaz 30 µg ezüst kolloidot, 1 µg arany kolloidot, 1 µg réz kolloidot és 0,5 µg titánium kolloidot.

Az ajánlott napi mennyiség 2-3 ml. Ebben a dózis tartományban már ezeknek az ultra nyomelemeknek semmilyen károsító hatásuk nincs a normál sejtekkel szemben, azonban az alacsonyabb rendű baktériumokra és gombákra még ebben a nagy hígításban is kifejezetten toxikusak.

Így minden olyan esetben ajánlott, amikor valaki fertőző betegségből lábadozik, vagy olyan beavatkozás előtt vagy alatt áll, ami a fertőzés veszélyét nagymértékben megnöveli (pl. sugár terápia, kemoterápia, műtéti beavatkozások, stb.).

Az ultra nyomelemek használatának komoly történelmi múltja van, a francia királyi udvarban már több évszázaddal ezelőtt is kötelezték a dajkákat, hogy a királyi csemetéket csak ezüstkanállal etessék. A megfigyelés alapja nyilván az lehetett, hogy a korra jellemző fertőző betegségek így sokkal ritkábban támadták meg az ifjú hercegeket.

Többféle ezüst – arany kolloid oldat van ma forgalomban, azonban az ultra nyomelemek használatánál a dózisra rendkívüli módon figyelni kell, mivel a terápiás sáv szűk, azaz ha túl híg, akkor hatástalan, ha túl tömény, akkor pedig toxikus.

Az Innerlight amerikai cég rendkívül szigorú termékellenőrzési rendszere biztosítja azt, hogy az itt megtalálható dózisok biztosan hatékonyak, ugyanakkor az emberi szervezetre nem ártalmasak!

A termék megrendelhető az alábbi linkre kattintva:

https://webshop.drtihanyi.hu/id/00025_LL_Silver_Plus_30_ml

http://www.drtihanyi.hu/uploads/ezustev.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!