A magas vérnyomás – melyet sok esetben évekig, vagy akár évtizedekig nem diagnosztizálnak – jelentősen növeli a szív-, és érrendszeri megbetegedések (pl. szívinfarktus, agyvérzés, stb.) rizikóját. Már 3-5 higanymilliméter vérnyomás emelkedés is szignifikánsan növeli a kockázatot. A világ fejlett lakosságának kb. harmada szenved magas vérnyomás betegségben.

A Johns Hopkins Egyetem kutatói nem rég megjelent tanulmányukban a C-vitamin vérnyomás csökkentő szerepét taglalták (forrás: American Journal of Clinical Nutrition). Dr. Peter R. Miller, a kutatás vezetője szerint rendszeres C-vitamin fogyasztással mérsékelhető a magas vérnyomás.
mcc30.jpg
A kutatók eredményei szerint napi 500mg C-vitamin átlagosan 3,84 higanymilliméterrel képes csökkenteni a vérnyomást rövidtávon. A magas vérnyomásban szenvedő betegeknél kb. 5 higanymilliméter csökkentésére képes a C-vitamin. Ez nem egy drámai csökkenés, mégis egy egyszerű és természetes módja a szív-, és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésére.

A C-vitamin vérnyomás csökkentő hatása biológiai és fiziológiai okokra vezethető vissza. A C-vitamin ugyanis vízhajtóként működik szervezetünkben, hatására a vesék több vizet és nátriumot ürítenek ki testünkből.

Emellett a C-vitamin javítja az erek belső falának működését, növeli rugalmasságukat és segít a mikro-sérülések eltüntetésében, melyek a plakkok kialakulást elősegítik.

Fogyasszunk tehát minden nap 1000 mg C-vitamint és élvezzük ennek az egyedülálló vitaminnak a jótékony hatásait, mely nem csak érrendszerünkre, hanem immunrendszerünkre is kedvező hatással van.   

A legjobb minőségű C-vitaminok természetes formában és természetes környezetben biztosítják szervezetünk számára a szükséges vitamin mennyiséget.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!