Az egészség csak addig magától értetődő, amíg van. Az egészség elvesztése a legrosszabb, ami történhet az emberrel. Visszaszerzése rendkívül drága, fáradtságos, sokszor szenvedésekkel teli és költséges.

Az USA- ban minden olyan orvosi beavatkozást, kezelést költséghatékonynak tartanak, aminek az ára nem haladja meg a harmincezer dollárt (kb. 6 millió Ft) évente. Az esetek nagy hányadában az egészség már nem is szerezhető vissza.

Az egészség védelmére költött forintok ezerszeresen megtérülnek.

Magyarországon évente 60-70 ezer ember hal meg kardiovaszkuláris betegségekben. Ezek 40%-a infarktus, 35%-a stroke, 25%-a pedig perifériás érbetegség.

Ez százezer lakosra vetítve pontosan a duplája a francia, spanyol, olasz vagy svédországi értékeknek.

Akinek már volt infarktusa, annak 5-7-szer nagyobb esélye van egy újabb infarktusra, mint akinek nem volt. Akinek már volt stroke betegsége (agyi infarktus), annak 9-szer nagyobb az esélye egy újabb stroke-ra, mint akinek még soha nem volt.

Ez a betegség még 100 évvel ezelőtt ritkának számított! Ha meg tud enni minden nap másfél kilogramm friss vegyes zöldséget, Önnek nincs szüksége a Super Greens készítményekre!

Szentgyörgyi Albert írta: nem csak emberősünk ment át a dzsungelen, hanem a dzsungel is átment az ősemberen, táplálék formájában. És az döntően növényi volt, mert a húsért nagyon meg kellett küzdeni!

A rosszindulatú daganatos betegségek vonatkozásában sem jobb a helyzet, dobogós helyen állunk a tüdő, az emlő, a vastagbél, és a prosztata rákok vonatkozásában is.

Mindez együttesen azt eredményezi, hogy egy átlagos magyar férfi, 8-10 évvel rövidebb ideig él, mint Nyugat Európában élő társa, míg a hölgyek esetében 6-7 év különbséggel számolhatunk.

És akkor még nem szóltunk az egészségben, ill. betegségben leélt életévekből adódó különbségről.

Döntsék el Önök: jól van-e ez így?

Inkább az egészségük védelmére költenek (helyes táplálkozás, életmód) vagy annak pusztítására (dohányzás, alkohol, elhízás, mozgásszegény életmód)?

Mind a kettő pénzbe kerül, de a döntés az Öné!

Webáruház: https://webshop.drtihanyi.hu/

http://www.drtihanyi.hu/uploads/dontes2.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!