Ha eljön a nyár és vele együtt a forróság, kiváló alkalom kicsit megerősíteni immunrendszerünket, méregteleníteni és lúgosítani szervezetünket. Mindezt frissítő italokkal is megtehetjük, mint amilyen a SuperGreens vagy a Young pHorever Greens.

A fenti lúgosító italokban található citromfű antioxidáns és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, illetve az alternatív gyógyítók anti-tumor tulajdonsága miatt is előszeretettel alkalmazzák. A citromfű segít a vérszívó szúnyogok távoltartásában is. A citromos italok régóta közkedvelt nyári frissítők, emellett elősegítik az emésztést és a máj méregtelenítő funkcióját.
sg420g.jpg
Ha a SuperGreens és Young pHorever Greens italok mellett limonádét is fogyasztunk, figyeljünk arra, hogy ne cukorral, hanem Steviával vagy egy kis mézzel édesítsük azt. A manapság oly népszerű, édesített limonádék sok cukrot tartalmaznak, így az ital elveszíti lúgosító hatását.

Ha szeretnénk kicsit „megbolondítani” limonádénkat, tegyünk hozzá egy kevés gyömbért. A gyömbér az Ayurveda fontos építőköve, segíti a méregtelenítést, emésztést és a gyulladások csökkentését.

A szervezet méregtelenítését elősegítendő, nyáron fogyasszunk minél több uborkát és görögdinnyét, ezzel biztosíthatjuk szervezetünk állandó hidratáltságát is.

A görögdinnyéről sokan azt gondolják, hogy csupán „rózsaszín víz”, pedig rendkívül sok, értékes tápanyagot tartalmaz, mint pl.: A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, béta-karotin, likopin, kálium, magnézium. Kalóriatartalma alacsony, ezért bátran fogyasszuk!

Az uborka gazdag szilíciumban, mely segít az alumínium szervezetünkből történő eltávolításában, így szintén elősegíti a méregtelenítést.  

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!