Ma az EU-ban a leghosszabb életre az olaszok számíthatnak és ez nem véletlen. Bár modern korunk ott is sokat rombolt az étkezések kultúráján, mégis ők használják a legtöbb zöldséget, olívát étrendjük  mindennapi részeként.

Persze, ha ez a romló folyamat folytatódik, akkor könnyen úgy járhatnak, mint a görögök, ahol a szív-, és érrendszeri megbetegedések gyakorisága növekvő tendenciát mutat.
 
Nem könnyű ezt azonban nálunk megvalósítani, ahol még egy jobb piacon is alig tíz féle zöldséget lehet kapni, és ezek elkészítési módja a mi főzési ismereteink szerint nem túl változatos és nem is nagyon ízletes.
 
Ezen a helyzeten változtat a dr. Robert Young által elkészített Young pHorever és SuperGreens termékcsalád, ami közel 50, a Mediterráneumban használt zöldségek és gyógynövények, lisztnél finomabb porrá őrölt  keveréke, ami 7-10 dl friss vízzel összekeverve egy olyan tartósítószer mentes szuszpenziót képez, amit a mellékelt kulaccsal bárhová, bármikor magunkkal vihetünk, ill. bárhol és bármikor elkészíthetünk és napközben elkortyolgathatunk.

Az ital élettani hatása tovább javítható, ha beleteszünk egy csipet 4pH sót, egy teáskanálnyi olíva olajat. Van, aki citromot is tesz bele, de a citromfű a keverék része és meghatározó a citromos íz kialakításában.
 
Ezen csodálatos ital révén szinte mi is részesei lehetünk a mediterrán étrendnek, anélkül, hogy ténylegesen Itáliában élnénk. yph.jpg

Ha ez mellet csak kicsit jobban figyelünk az étrendünkre (több gyümölcs és főzelék, kevesebb hurka, kolbász, szalonna, sonka, helyettük inkább több bőre nélküli szárnyas), valamint kerüljük a cukrok minden formáját (ma már kapható a Stevia, ami egy 100%-ban természetes édesítő, nulla kalória tartalommal és magas hőstabilitással), akkor nagyon is kézzelfogható eredményeket tapasztalhatunk néhány hét után.

Túlsúlyos embereknél megindulhat a fogyás, csökkenhet a szérum húgysav szintje, ami a köszvény előszobája, a magasabb vércukor is csökkenhet, a bőr kevésbé zsírosodik, a pattanások, a fekete fejű komedók, mitesszerek elmaradnak. Napközben kevésbé leszünk fáradékonyak, jobban alszunk, jobb lesz a közérzetünk.
 
Az egészség tehát részben megiható, nem kell ehhez Toszkánában élnünk, mégis élvezhetjük annak előnyeit.

Javasolt étrend-kiegészítők:

-    Omega 3-6-9
-    C-vitamin
-    napi 2000 NE D3 vitamin

Ne feledjük, nálunk majdnem 8 hónapig a napsütés elégtelen, így a nyár kezdetére már mindenki komoly D3 vitamin hiánnyal, él annak pedig számtalan káros hatása lehet: gyengén muzsikáló immunrendszer (vajon miért ilyenkor jön az influenza, a rettegett calici vírus?). A csontritkulás és a következményes csonttörések nagyon nagy része is a D3 vitamin hiányra vezethető vissza.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!