A paradicsomot mindenki ismeri, sokan szeretik, de kevesen tudják, hogy nem zöldség, hanem gyümölcs!
Ahol klorofil van, ott karotinok is vannak, mert a fotoszintézis során a klorofil a kék és a vörös tartományban nyeli el a fény energiáját, a zöldet visszaveri. De ekkora pazarlás a természetben nincs! A karotinoidok elnyelik a zöld fény energiáját, és átadják a mindig jelen lévő klorofilnak. Így 400-700 nm közt szinte minden hullámhossz enegriája hasznosul. Ez pedig nem kevés!
A Föld jelenlegi energia felhasználásának a tízszeresét termelik a növények a fotoszintézis révén.
A karotinok az A-vitamin elő-anyagai, így érthető, hogy a paradicsomban sok az A-vitamin is. A magnézium tartalma magas, és káliumban is igen gazdag. Mindenki naponta fogyasszon el egy paradicsomot! A SuperGreens is tartalmazza.
Webáruház: https://webshop.drtihanyi.hu/
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!