Naponta minden felnőtt egészséges embernek fél kg zöldséget és gyümölcsöt kellene elfogyasztania. Ezzel biztosítanánk a megfelelő flavonoid pótlást és kb. 30g élelmi rost bevitelét is. A vitamin szükségletet ez csak nagyon válogatott zöldségek és gyümölcsök esetében fedezi: citrusfélék, avokadó, kókusztej, friss eper, málna, megy, áfonya félék, olajos magvak, mandula, dió, mogyoró, pisztácia, míg zöldségeknél a brokkoli, a zeller, a sárgarépa, a fokhagyma, hagyma, édeskömény, tök, petrezselyem, káposzta - lenne a lényeg.
Az omega 3 zsírsav bevitel így is elégtelen, ehhez tengeri hal, vagy lenmagolaj szükségeltetik. Az olíva olaj polifenol tartalma igen magas és egyszeresen telítetlen, nem túl hosszú zsírsavai is nagyon hasznosak.
A tökmagolaj szintén kiváló. A mélytengeri halak és a nagytestű tengeri halak (tőkehal, kardhal) drágák és tele lehetnek higannyal.
Ha a halat kirántjuk bő zsírban vagy olajban az omega 3 zsírsav tartalma csaknem teljes egészében elbomlik, ezért zsiradék nélkül, nem leragadó serpenyőben kell párolni, ill. sütni őket.
A gabona félék jóval hátrébb sorolódtak, magas a szénhidrát tartalmuk, flavonoid és vízben vagy zsírban oldódó vitamin tartalmuk nulla, esszenciális zsírsavtartalmuk nulla! Fehérjét keveset tartalmaznak, viszont rengeteg glutént, ami sokak számára egyenesen méreg.
Vagyis a fenti táplálékok rendszeres fogyasztásával gond nélkül megvalósítható az ideális táplálkozás. Nekik valóban nincsen szükségük semmiféle étrend-kiegészítőre. Akik azonban nem tudják minden nap biztosítani szervezetük számára az ideális étrendet, nekik sokat segít a megfelelő zöldség pótlásban napi 7 dl Young pHorever, napi 2x1 kapszula Omega 3 zsírsav az étkezések után, napi egy narancs, egy alma és egy banán, és napi 2000 NE D3 vitamin tabletta fogyasztása.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!