Miért olyan népszerű mostanában az avokádó? 10 ok, hogy miért fogyasszuk rendszeresen a lúgosító avokádót.

1, az avokádó 18 féle aminosavat tartalmaz, melyeket a szervezet könnyebben képes hasznosítani, mint a húsban lévő fehérjéket.

2, az avokádó rosttartalma rendkívül magas, ezáltal segíti az emésztést és a méreganyagok eltávolítását a belekből.

3, az avokádóban lévő egészséges zsírsavak növelik a HDL (jó) koleszterin és csökkentik az LDL (rossz) koleszterin szintet.

4, az avokádó 35%-kal több káliumot tartalmaz, mint a banán. A kálium fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, valamint a szervezet enyhén lúgos állapotának fenntartásában.

5, az avokádó luteint tartalmaz, így elősegíti a szem egészségének fenntartását. 

6, erős gyulladáscsökkentő, így fontos szerepet játszik pl. az ízületi gyulladások megelőzésében.

7, jelentős olajsav tartalma javítja a szív működését, véd a prosztata és mellrákkal szemben.

8, a benne lévő B6 vitamin és folsav segíti a homocisztein normális szintjének fenntartását. Az emelkedett homocisztein szint növeli a szív-, és érrendszeri betegségek kockázatát. 

9, az avokádóban található glutathione erősíti az immunrendszert, fenntartja az idegrendszer egészséges működését, emellett erős antioxidáns, így segíti a káros szabad gyökök semlegesítését.

10, az avokádó lúgosítja a sejteket és szöveteket.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!