A víz az élet bölcsője. Testünk víztartalma 50-70%. Éveink előre haladtával testünk egyre kevesebb vizet tartalmaz.

A jó víz kitűnő ízét a benne oldott ásványi anyagoknak köszönheti.

A legjobb vizek a természetes ásványvizek, melyeknek tizenhárom fő csoportját különböztetjük meg.

1. Csekély ásványi anyag tartalmú: az ásványi anyag tartalom kevesebb, mint 500mg/l
2. Nagyon csekély ásványi anyag tartalmú: az ásványi anyag tartalom kevesebb, mint 50mg/l
3. Ásványi anyagban gazdag: az ásványi anyag tartalom több mint 500mg/l
4. Hidrogén-Karbonát tartalmú: a hidrogén–karbonát több mint 600mg/l
5. Szulfát tartalmú: a szulfát több mint 200mg/l
6. Klorid tartalmú: a klorid több mint 200mg/l
7. Kalcium tartalmú: a kalcium több mint 150mg/l
8. Magnézium tartalmú: a magnézium több, mint 50mg/l
9. Fluorid tartalmú: a fluorid több mint 1mg/l
10. Vastartalmú: a vas több mint 1mg/l (kétértékű)
11. Savas: a szabad széndioxid tartalom több mint 250mg/l
12. Nátrium tartalmú: a nátrium több mint 200mg/l
13. Nátrium szegény: a nátrium kevesebb, mint 20mg/l

A jó minőségű, természetes ásványvizekben nitrát, nitrit nincs, és szennyező nyomelemeket sem tartalmaz (ólom, kadmium, higany, cián arzén, mangán, stb.).

Sajnos nálunk a csapvíz arzén tartalma az európai uniós előírásokat kb. hatmillió fogyasztó esetében meghaladja, melynek felszámolására még két évünk van. Már most látszik, hogy ez az idő erre a feladatra kevés lesz.

A természetes ásványvizek közül a mindennapi fogyasztásra válasszuk az alacsony nátrium tartalmú és magasa magnézium tartalmú, hidrogén-karbonátos, enyhén lúgos pH-jú vizeket (Jana, Ave, Kékkúti, Kereki, Lillafüredi, Óbudai gyémánt, Szentkirályi, Visegrádi, Vivien).

Ezek a vizek a szív és érbetegeknek, a vesebetegeknek, a hipertóniásoknak különösen ajánlott.

A gyógyvizek

A gyógyvíz olyan természetes ásványvíz, amelynek bizonyított gyógyhatása van. A gyógyvizek nem szomjúság ellen valók, fogyasztásuk csak határozott céllal történhet, pl. gyomor, bél és epehólyag betegségekben (Csevice, Mira, Hunyadi János, Salvus, Frencz József).

Légúti betegségekben Salvus, pajzsmirigy alulműködés esetében a Jódaqua ajánlott. A gyógyvizek magas ásványi anyag tartalma ellenjavallatot képezhet magas vérnyomásban, szívelégtelenségben, vesebetegségekben! Erre mindig figyelni kell.

Mi hát a SuperGreens és a Power Plants?

Olyan természetes ásványvíz, amiben kiváló gyógynövények mikroszkopikus méretű és finomságú őrleménye vizes szuszpenziót képez, ezáltal az oldatból a hatóanyagok könnyen felszívódnak és biológiailag értékes összetevőik nem károsodnak, mert hőhatás nem roncsolja el őket. A zöld ital tehát nem TEA!!
Ha nincs módunkban az oldatot természetes ásványvízzel elkészíteni, akkor tájékozódjunk arról, hogy lakhelyünkön milyen az ivóvíz minősége. Ahol ez nem megfelelő, ott vízszűrő alkalmazása szükséges, mivel a rossz víz tönkre teheti a legjobb minőségű gyógynövény kombinációt is.

Ha a nyári hónapokban nem fogyasztunk elégséges mennyiségben folyadékot, annak súlyos következményei lehetnek. Ha a test a folyadék tartalmának az 5 százalékát elveszti, életveszélyes állapot alakul ki!!

Ez az állapot sajnos viszonylag könnyen elérhető. Ha nagy a meleg, a verejtékezés révén kb. 1-1,5l vizet veszíthetünk. Ehhez még hozzá kell adni a légzéssel belőlünk eltávozó vizet (tessék csak egy tükörlapra rálehelni és már látható is, hogy miden légvétellel mennyi vizet lehelünk ki – kb. 850ml/nap).

A vizelettel is eltávozik a szervezetünkből közel egy liter víz, tehát ha nem iszunk rendesen, akkor egy nap alatt akár 3-3,5 liter vizet veszíthetünk.

Egy 70kg-os felnőtt 63%-a vízből áll, tehát, ha egész nap nem iszik egy meleg nyári napon a kritikus folyadék veszteséget el is éri (azt a bizonyos 5%-ot).

A nagy melegben a leghatékonyabb hűtő rendszerünk a verejtékezés. A párolgás ugyanis hőelvonással jár. Az ember tehát vízhűtéssel működik. Ha elégtelen a folyadék bevitel, a verejtékezés megszűnhet és életveszélyes állapot, a hőguta alakulhat ki. Ilyenkor a testhőmérséklet akár a 42 C fokra is felmelegedhet, ami a beteg halálát okozza.

A kémiai termogenezis ilyen kórós irányú megszaladása azért következik be, mert átlagosan 1C fokos hőmérséklet emelkedés a szervezetben zajló biokémiai reakciók intenzitását 10%-kal növeli. Mivel az elégtelen folyadék bevitel miatt a hő leadás nem megfelelő, a folyamat öngerjesztővé válik, és a beteg halálát okozza megfelelő kezelés nélkül (néha még úgy is)! És akkor még nem szóltam a megfelelő ásványi anyagok és nyomelemek beviteléről, valamint a kiválasztást serkentő nem fehérje képző aminosavakról, és vitaminok jótékony hatásáról, ami a meleg nyári napokban elengedhetetlen.

Nyári melegben vagy kánikulában ideális folyadék, vitamin és ásványi anyag pótlást biztosít a SuperGreens vagy Power Plants zöld ital. Ha ezt kiegészítjük 4 pHour sóval és Folyékony klorofill cseppekkel, akkor a lehető legtökéletesebb hidratálási módszert alkalmazzuk, nem beszélve a készítmények számos, egyéb jótékony hatásairól.

Webáruház - Webáruház
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!