Az elmúlt években sok érdekes tanulmányt olvashattunk a brokkoli anti-tumor tulajdonságairól és egészség megőrző szerepéről. A csírákról tudjuk, hogy segítik az emésztést és szintén pozitív hatással vannak szervezetünk működésére.

1992 és 1997 között a John Hopkins kutatói részletesen vizsgálták a brokkoliban található ráksejt pusztító vegyületeket. Rájöttek, hogy a leghatékonyabb ilyen vegyület a szulforafán (SGS), mely nagy mennyiségben van jelen a brokkoliban.

dr. Robert O. Young szerint a brokkoli és a benne lévő aktív vegyületek  képesek megkötni a szervezetünkben keletkező káros savakat, így erőteljesen lúgosítják szervezetünket. A szulforafán emellett antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, védi a sejteket a szabad gyökök okozta károsító hatásoktól.

A brokkoli csírában a ráksejt pusztító fitonutriensek koncentráltabb formában vannak jelen, mint a nyers brokkoliban, antioxidáns hatása is erőteljesebb.   broc.jpg

In vitro és in vivo kísérletekben a brokkoli csíra (illetve a bene lévő SGS) az alábbi rákos betegségekben mutatott pozitív hatást:

-    gyomorrák
-    bőrrák
-    mellrák
-    prosztatarák
-    vastagbélrák
-    húgyhólyagrák

Más betegségek, melyekben szintén sikerült igazolni a brokkoli csíra kedvező hatásait:

-    koleszterinszint csökkentés
-    magas vérnyomás csökkentés
-    makula degeneráció
-    COPD
-    cukorbetegség

dr. Robert Young legújabb terméke, a Doc Brocs nagy mennyiségben tartalmaz brokkoli csírát, a belőle készített selymes ízű, lúgosító ital segítségével nagy mennyiségben vihetünk be értékes növényi tápanyagokat szervezetünkbe.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!