Az elmúlt években sok érdekes tanulmányt olvashattunk a brokkoli anti-tumor tulajdonságairól és egészség megőrző szerepéről. A csírákról tudjuk, hogy segítik az emésztést és szintén pozitív hatással vannak szervezetünk működésére.
1992 és 1997 között a John Hopkins kutatói részletesen vizsgálták a brokkoliban található ráksejt pusztító vegyületeket. Rájöttek, hogy a leghatékonyabb ilyen vegyület a szulforafán (SGS), mely nagy mennyiségben van jelen a brokkoliban.
dr. Robert O. Young szerint a brokkoli és a benne lévő aktív vegyületek képesek megkötni a szervezetünkben keletkező káros savakat, így erőteljesen lúgosítják szervezetünket. A szulforafán emellett antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, védi a sejteket a szabad gyökök okozta károsító hatásoktól.
A brokkoli csírában a ráksejt pusztító fitonutriensek koncentráltabb formában vannak jelen, mint a nyers brokkoliban, antioxidáns hatása is erőteljesebb.
In vitro és in vivo kísérletekben a brokkoli csíra (illetve a bene lévő SGS) az alábbi rákos betegségekben mutatott pozitív hatást:
- gyomorrák
- bőrrák
- mellrák
- prosztatarák
- vastagbélrák
- húgyhólyagrák
Más betegségek, melyekben szintén sikerült igazolni a brokkoli csíra kedvező hatásait:
- koleszterinszint csökkentés
- magas vérnyomás csökkentés
- makula degeneráció
- COPD
- cukorbetegség
dr. Robert Young legújabb terméke, a Doc Brocs nagy mennyiségben tartalmaz brokkoli csírát, a belőle készített selymes ízű, lúgosító ital segítségével nagy mennyiségben vihetünk be értékes növényi tápanyagokat szervezetünkbe.