Búzafű alatt a fiatal, zsenge, zöld búza növényt értjük, amit még az előtt betakarítanak, hogy a magok kifejlődnének és a növény sárgásbarnává színeződne. A búzafüvet általában dzsúsz formájában fogyasztjuk, ami tulajdonképpen a búzafű préselésével készíthető el.

A búzafű számos értékes tápanyagot tartalmaz, ezek közül a legfontosabbak: biotin, kolin, lutein, likopin, béta-karotin, tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, piridoxin (B6 vitamin), folsav, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kalcium, kobalt, réz, alanin, arginin.

Emellett a búzafű aminosavakat és más tápanyagokat is tartalmaz kisebb dózisban.

Nehezen meghatározható, hogy a történelemben mikor kezdődött el a búzafű fogyasztása, de azt tudjuk, hogy maga a búza az egyik legrégebbi terményünk, már 9 000 évvel ezelőtt termesztették az Eufrátesz folyó völgyében, az ókori Mezopotámiában.

A búzafüvet dózistól függően étrend-kiegészítőként használjuk.

Az alternatív medicina az alábbi betegségek esetén alkalmazza:wheatgrass.jpg

-    rákos megbetegedés
-    krónikus fáradtság
-    méregtelenítés
-    vértisztítás
-    toxikus anyagok közömbösítése
-    energianövelés
-    keringés javítása
-    öregedés lassítása
-    immunrendszer erősítése

A búzafűlé elkészítéséhez a zsenge, zöld búzafűre van szükségünk, amit kíméletesen kell kipréselnünk, hogy a benne lévő értékes enzimek és klorofill ne sérüljön, illetve oxidálódjon.  

Mind a SuperGreens lúgosító zöld ital, mind pedig a Young pHorever Miracle Greens lúgosító por tartalmaz búzafüvet.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!