Búzafű alatt a fiatal, zsenge, zöld búza növényt értjük, amit még az előtt betakarítanak, hogy a magok kifejlődnének és a növény sárgásbarnává színeződne. A búzafüvet általában dzsúsz formájában fogyasztjuk, ami tulajdonképpen a búzafű préselésével készíthető el.
A búzafű számos értékes tápanyagot tartalmaz, ezek közül a legfontosabbak: biotin, kolin, lutein, likopin, béta-karotin, tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, piridoxin (B6 vitamin), folsav, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kalcium, kobalt, réz, alanin, arginin.
Emellett a búzafű aminosavakat és más tápanyagokat is tartalmaz kisebb dózisban.
Nehezen meghatározható, hogy a történelemben mikor kezdődött el a búzafű fogyasztása, de azt tudjuk, hogy maga a búza az egyik legrégebbi terményünk, már 9 000 évvel ezelőtt termesztették az Eufrátesz folyó völgyében, az ókori Mezopotámiában.
A búzafüvet dózistól függően étrend-kiegészítőként használjuk.
Az alternatív medicina az alábbi betegségek esetén alkalmazza:
- rákos megbetegedés
- krónikus fáradtság
- méregtelenítés
- vértisztítás
- toxikus anyagok közömbösítése
- energianövelés
- keringés javítása
- öregedés lassítása
- immunrendszer erősítése
A búzafűlé elkészítéséhez a zsenge, zöld búzafűre van szükségünk, amit kíméletesen kell kipréselnünk, hogy a benne lévő értékes enzimek és klorofill ne sérüljön, illetve oxidálódjon.
Mind a SuperGreens lúgosító zöld ital, mind pedig a Young pHorever Miracle Greens lúgosító por tartalmaz búzafüvet.